Syntus zoekt 60 stewards voor stadsbussen

ALMERE
Syntus zoekt stewards en stewardessen voor het busvervoer in Almere. Deze zomer wil het bedrijf zestig mensen aannemen die 'gastvrij zijn en servicegericht'.

De stewards gaan werken in tweetallen en zijn getraind in veiligheid. Ze worden ingezet om buskaartjes te controleren, maar ook om reisinformatie te geven.   

Op 10 december van dit jaar neemt Syntus het busvervoer in Almere over van Connexxion. Vorig jaar werd bekend dat de gemeente voor Syntus koos, onder andere omdat het bedrijf goed scoorde op de aanpak van onveiligheid op de bussen. Het bedrijf mag de komende 10 jaar het busvervoer verzorgen in de stad.

reacties (7)

 • Tina

   

  Werd wel eens tijd. Zwart reizen is zooo makkelijk. En wel veiliger voor iedereen. Hoop dat de gemeente de banen aanbied aan langdurige werklozen.

  reageer
 • Hans B

   

  De Gemeente Almere heeft hier geen zeggenschap over. Syntrus bepaalt zelf wie wel en niet aangenomen wordt.

 • Ali

   

  En onze lijn 153 is geschrapt. Bedankt Syntus.

  reageer
 • pieter

   

  Syntus investeert tenminste, het huidige bedrijf en zijn (rechts) voorgangers hebben er naar "mijn" idee weinig geld in gestopt.

  reageer
 • tsja

   

  Eigenlijk is het te triest voor woorden dat deze 'stewards' ingezet moeten worden. Die zet Syntus alleen in om de veiligheid van hun werknemer (= Chauffeur) te waarborgen. Het is toch te zot voor woorden dat in een 'beschaafd' land, waar over het algemeen nette beschaafde mensen wonen dit in Almere noodzakelijk is. Almere is toch niet het afvalputje van Nederland aan het worden?

  reageer
 • TimvD

   

  Het is gewoon weer een klein groepje die het voor de rest verpest, maar dat is toch altijd zo.

 • Remco

   

  Met een veel krapper budget veel meer aanbieden. Problemen zullen er zeker komen. Op tijd rijden etc. Maar beter dan dat Conexxion was gebleven en er veel minder vervoer beschikbaar is.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Gaby12

   

  En als je dan solliciteert en weken zit te wachten op antwoord. Je belt nog om te vragen of ze al iets weten en dan krijg je als antwoord; je hoort het wel als we interesse hebben. Nou dit voorspelt niet veel goeds. Je mag op z'n minst een bevestiging verwachten dat ze je sollicitatie binnen hebben gekregen.

  reageer
 • Alexandros des Burgus

   

  Dit noemen we geen steward, maar een conducteur. https://nl.wikipedia.org/wiki/Conducteur Vroeger hadden bussen ook conducteurs, maar het is in de loop van de tijd verdwenen. Nu komen ze in Almere dus weer terug. Stewards kun je meer vergelijken met stewards op het vliegtuig en de railcatering bij de NS.

  reageer
 • Flevo

   

  Synthus gebruikt wel meer verkeerde benamingen. Ik las dat ze de buslijnen metrolijnen willen noemen ( lijn M1, M2 etc). 'Beetje verwarrend' ...

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert