Meer activiteiten mogelijk op bedrijventerreinen

ZEEWOLDE • Za 10 juni 2017 | 9:27 • Zaterdag 10 juni 2017 | 9:27
De gemeente Zeewolde wil meer activiteiten toestaan op kleinschalige bedrijventerreinen. Het gaat om de bedrijventerreinen Gildenveld, Krachtenveld, Schepenveld en Planetenveld. De gemeente wil activiteiten toestaan op het gebied van sport, dienstverlening en op sommige plekken moet het ook mogelijk worden om te wonen.

Volgens de gemeente zijn de bestemmingsplannen nu onvoldoende flexibel. Er worden wel voorwaarden verbonden aan ondernemers die zich op de bedrijventerreinen willen vestigen. Zo hoorde sportschool Alex Athletics eind vorig jaar dat ze weg moet van bedrijventerrein Schepenveld omdat een sportschool daar niet thuis hoort.

Volgens de gemeente mag de sportschool daar ook onder de nieuwe regels niet blijven omdat er te weinig parkeerplaatsen zijn. Alex Athletics heeft de deuren inmiddels gesloten. Eigenaar Alex van Suffelen geeft zijn lessen nu in een andere sportschool in Zeewolde. 
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel