"Eigen belang vertegenwoordigen is slechtste motief"

LELYSTAD
Je eigen belang vertegenwoordigen is het slechtste motief om de politiek in te gaan. Dat zegt gemeenteraadslid Henk Soomers van de PvdA-fractie in Lelystad in het televisieprogramma Over Flevoland Gesproken.

Soomers reageert daarmee op het nieuws dat er veel animo was voor een workshop lokale politiek. Meer dan 80 Lelystedelingen willen de cursus volgen. Soomers is zelf 15 jaar gemeenteraadslid en geeft volgend jaar het stokje over aan een nieuwe generatie.

De PvdA-er is blij met de hoge opkomst maar waarschuwt nieuwe politici dat ze vooral moeten opkomen voor de belangen van hun stadsgenoten.

reacties (6)

 • Hendrik

   

  Een beetje vreemd dat deze politicus zegt dat je voor de belangen van je stadsgenoten moet opkomen, terwijl ze dat zelf dan juist weer niet doen. Deze gemeenteraad laat zien dat je niet moet luisteren naar de burgers, maar vooral moet zorgen dat jouw eigenbelang/portemonnee gediend wordt. Wanneer zijn ook al weer de volgende gemeenteraadsverkiezingen?

  reageer
 • HH

   

  En het belang van vriendjes uit de welzijns-, cultuur- en sportsector natuurlijk. Henk Soomers is een van de oudgediende raadsleden die bijvoorbeeld ingestemd heeft met de sloop van de oude Agora en sloop van de oude zwembaden en bouw van peperdure nieuwe gebouwen. Idem voor en peperdure verbouwing van de Kubus. Het was echt niet het belang van de gemiddelde Lelystedeling om dat te doen, maar prestige en gelobby. En de gemiddelde Lelystedeling heeft ook geen belang bij het kwijtschelden van 8 ton lening aan de Agora, en de bouw van een bioscoop die de Agora zelf gaat exploiteren in plaats van een ervaren commercieel bedrijf. Lelystad zal nog tientallen jaren financieel last hebben van deze verkeerde keuzes.

 • Lies

   

  alles is tegenwoordig eigen belang..

  reageer
 • pieter

   

  Politiek eigenbelang is echter wel prima ,zie al die linkse rakkers in Brussel, ik denk o.a. aan zo'n Fransje Timmermans en Bertje Koenders, die beschikbaar is voor een hoge VN post, net als in de tijd Adje Melkert.

 • Dirk2

   

  Zijn nieuwe actieve leden wel welkom bij de verschillende "old boys netwoks"? Geloof het niet...zitten er juist veel te vaak voor het eigen belang! 15 jaar in de Raad? Schandalig gewoon, maximaal 8 jaar is de ongeschreven regel... Over eigen belang en positiemacht gesproken...

  reageer
 • HM

   

  De PvdA is vooral goed in het voor anderen bepalen wat ze moeten doen. En het daarvoor uitgeven van het geld van die anderen (belastingbetaler). Maar goed dat er van die partij nauwelijks meer iets over is. Alleen snappen ze zelf nog steeds niet waarom dat zo is.

  reageer
 • Den

   

  Grote woorden, maar ga dan zelf in de raad! Geroep vanaf de zijlijn is gemakkelijk en de specialiteit van de reaguurders hier. Neem initiatief, ga je verdiepen en ga werken voor iets moois ipv. Klagen en ongefundeerd mensen schuld geven.

 • waterwijker

   

  Ik mis in je verhaal de VVD en de PVV, om er maar eens een paar te noemen die ons land al verziekt hebben of dat meteen gaan doen als ze de kans krijgen...

 • Barbara

   

  Tachtig mensen is schandalig weinig. Zou wel willen weten wat voor politieke partij zij van plan waren te gaan vertegenwoordigen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Tsja

   

  Een waar woord zij het dat de pvda het zelf is vergeten.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert