Raskatten presenteren zich op internationale show

ALMERE
Kattenliefhebbers konden dit weekend hun hart ophalen in Almere. Daar vond voor het eerst een internationale kattenshow plaats met meer dan dertig kattenrassen uit zes landen.

De katten lieten zich gewillig keuren op de kattenshow. Met vers gekamde staart en vacht laten de katten zich van hun beste kant zien, onder toeziend oog van hun baasjes. Hun oren, ogen, poten, staartlengte en kop werden geïnspecteerd door ervaren keurmeesters. De rest van de tijd lagen de meeste poezen onverstoorbaar te slapen in hun kennels. Daar verraadde de hoeveelheid trofeeën en vaantjes waar de mooiste katten zitten.

De dieren werden in meerdere categorieën op verschillende punten beoordeeld. Voor de eigenaren betekende de show een weerzien met vrienden uit het hele land en buitenland. Baasjes konden met hun dieren op de foto en er stonden diverse kramen met kattenspeeltjes, krabpalen en ligmandjes. 

reacties (2)

 • Kattenliefhebber

   

  Wat een gesul met die beestjes. Laat ze gewoon lekker kat zijn. Heb zelf ook Britse kortharen gehad maar dan alleen voor hun warmte en gezelligheid thuis! Als ik naar dit filmpje kijk, krijg ik het idee dat de kat er geen reet aan vindt. Ook mogen de keurmeesters wel ietsje liever zijn! m.vr.gr. Kattenvriend

  reageer
 • Hans de Boer, Lelystad

   

  Ik denk tocht echt dat de eigenaren de raskatten presenteren.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert