Ontsnapte slang is spoorloos

LELYSTAD
De politie in Lelystad heeft zaterdag geprobeerd een slang te vangen in het Kofschip in de Zuiderzeewijk. De poging is mislukt en het dier is spoorloos.

Iemand zag de opvallende slang van zo'n 80 cm over een fietspad kronkelen. Agenten zetten daarom het gebied af en gingen op zoek naar het dier. De agenten ontdekten dat het om een Korenslang ging, die niet giftig is. Ze probeerden hem met een wapenstok te vangen, maar hij ging er vandoor langs het spoor en is niet meer gevonden.

De politie denkt dat het beest, die uit de Verenigde Staten komt, mogelijk uit een terrarium is ontsnapt. Inwoners worden ingeroepen de dierenambulance te bellen als ze hem zien. 

reacties (14)

 • Marjolein

   

  Zou ook graag weten of de slang al gevonden is en/of waar hij nu is. En van wie is hij /zij? Wordt er nog gezocht naar de slang? Is nu nogal een open einde. Vreemd!

  reageer
 • Anjo

   

  Helemaal mee eens. En wat dacht je van een uitleg of er überhaupt nog door instanties wordt gezocht. Is de eigenaar al gevonden? Kan ik veilig mijn tuin in of moet ik eerst goed kijken of er niet een slang tussen mijn hortensia's ligt? Wat doet een slang als ik ga schoffelen? Ik kan me voorstellen dat hij zich dan bedreigd voelt.... En zo heb ik nog wel meer vragen.

  reageer
 • Pieter

   

  De Oostvaardersplassen zitten tjokvol ringslangen trouwens.

  reageer
 • Wiki

   

  De korenslang ,ook wel rode rattenplaag genoemd, is en blijft een wurgslang!

  reageer
 • Marjolein

   

  Nou, ze hadden beter erbij kunnen zetten in welke richting de slang is verdwenen. Langs het spoor staat er, maar is dat richting Almere of Dronten? Voor degenen die zo'n slang eng vinden (zoals ik) is het (voor een goede nachtrust) belangrijk om te weten of hij mijn richting uit komt of juist niet.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Dennis

   

  Moet je op marktplaats eens kijken, daar worden zelfs vogelspinnen en schorpioenen verkocht.

  reageer
 • Willem A Buiten

   

  Ik heb liever dat mijn buren een onschadelijke slang houden, beest is niet giftig, dan een agressieve hond. Alles verbieden lijkt me ook geen optie.

  reageer
 • Faerie

   

  Y, niet waar, ze hebben meer affiniteit met dieren en handling, dieren EHBO en diverse trainingen. In elk geval in Almere wel. Daarnaast heeft de DA contacten met specialisten en zou in dit geval meteen iemand van een reptielenopvang ingeschakeld kunnen worden.

  reageer
 • almeertje

   

  Helemaal mee eens Willem

  reageer
 • Dierenambulance personeel is ook niet opgeleid en hebben net zoveel kennis als de politie!

  reageer
 • Tsja

   

  Korenslangen zijn vrijwel net zo gedomesticeerd als hamsters en cavia's. Net zo tam en in allerlei kleurtjes. Inderdaad gewoon oppakken want ze doen niks.

  reageer
 • Faerie

   

  Politie moet in het geval van dieren gewoon eens leren meteen de dierenambulance te bellen of andere gespecialiseerde mensen en niet zelf te lopen klooien. Een rattenslang kan je gewoon oppakken, niks moeilijk doen met een wapenstok. Dan maak je het alleen maar moeilijker met een onnatuurlijk voorwerp. Ik kan nog steeds kwaad worden over de ontsnapte koe in Almere, en dat is al 4 jaar geleden! Wat een arrogante onkunde! Politie: laat dieren nou eens gewoon over aan de andere professionals! Niet eerst zelf klooien, bel de mensen die hier speciaal voor zijn. Jullie je taken en vaardigheden, anderen hebben weer andere taken en vaardigheden.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Het blijft bijzonder dat mensen dit soort dieren als huisdieren willen. Het zijn dan ook vaak typische mensen.

  reageer
 • Willem dronte

   

  Wordt het niet eens tijd dat deze dieren verboden worden te houden in Nederland Deze is toevalig niet giftige straks onsmapt er een cobra en dan !

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert