Geen twijfels over veiligheid Mud Masters

BIDDINGHUIZEN • Ma 12 juni 2017 | 12:29 • Maandag 12 juni 2017 | 12:29
Het fatale ongeluk afgelopen zaterdag bij een obstacle run in Venlo zal niet tot aanpassingen leiden bij Mud Masters in Biddinghuizen.

Omdat de precieze oorzaak van het ongeluk en de omstandigheden niet bekend zijn, is het volgens André Skwortsow van Mud Masters moeilijk om iets te zeggen over wat daar is misgegaan. Hij vertrouwt op zijn eigen veiligheidsplan en laat niets aan het toeval over tijdens het jaarlijkse Mud Masters Biddinghuizen, en de andere Mud Masters- evenementen. "Deelnemers hebben vaak geen idee hoe uitvoerig wij een obstakel getest hebben voordat het in het parcours wordt opgenomen." 

Dodelijk ongeluk
Obstacle runs zijn populair en het aantal events neemt steeds verder toe. Bij een evenement in Venlo gebeurde dit weekend een dodelijk ongeluk: een deelneemster kwam niet meer uit het water onderaan een meterslange glijbaan, nadat een andere deelnemer bovenop haar gegleden was.

Een soortgelijke glijbaan wordt door Mud Masters ingezet op hindernisbanen in Nederland. Skwortsow: "Deelnemers krijgen van ons zowel mondeling als via borden instructies over hoe ze het best van de glijbaan af kunnen. Daarnaast is er maximum gesteld aan het aantal mensen dat tegelijk over een obstakel heen mag, en we tellen deelnemers als ze uit het water komen."
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel