Geen twijfels over veiligheid Mud Masters

BIDDINGHUIZEN
Het fatale ongeluk afgelopen zaterdag bij een obstacle run in Venlo zal niet tot aanpassingen leiden bij Mud Masters in Biddinghuizen.

Omdat de precieze oorzaak van het ongeluk en de omstandigheden niet bekend zijn, is het volgens André Skwortsow van Mud Masters moeilijk om iets te zeggen over wat daar is misgegaan. Hij vertrouwt op zijn eigen veiligheidsplan en laat niets aan het toeval over tijdens het jaarlijkse Mud Masters Biddinghuizen, en de andere Mud Masters- evenementen. "Deelnemers hebben vaak geen idee hoe uitvoerig wij een obstakel getest hebben voordat het in het parcours wordt opgenomen." 

Dodelijk ongeluk
Obstacle runs zijn populair en het aantal events neemt steeds verder toe. Bij een evenement in Venlo gebeurde dit weekend een dodelijk ongeluk: een deelneemster kwam niet meer uit het water onderaan een meterslange glijbaan, nadat een andere deelnemer bovenop haar gegleden was.

Een soortgelijke glijbaan wordt door Mud Masters ingezet op hindernisbanen in Nederland. Skwortsow: "Deelnemers krijgen van ons zowel mondeling als via borden instructies over hoe ze het best van de glijbaan af kunnen. Daarnaast is er maximum gesteld aan het aantal mensen dat tegelijk over een obstakel heen mag, en we tellen deelnemers als ze uit het water komen."
 

reacties (2)

 • Em

   

  Bij de MudMasters voelde ik mij super veilig op die mega glijbaan: - Uitleg hoe ik het beste eraf kon glijden (handen/kin/hoofd/benen) - Pas starten op aangeven begeleider na check persoon voor je - Duikers in het water die deelnemers in de gaten houden In zwembaden/zwemparadijzen durf ik niet van glijbanen vanwege geen toezicht of geen bekende na mij van wie ik zeker weet dat er afstand wordt gehouden. Glijbaan MudMasters geweldige ervaring. Super stoer! Komende editie doe ik weer mee.

  reageer
 • De ingenieur

   

  De vrouw raakte bedolven onder andere sporters doordat men veel te snel achter elkaar de baan af ging. Het ontbrak aan regelend toezicht want dat kost geld. Dat is hier net zo. Het is maar toeval dat het niet vaker mis gaat. Ondertussen gaan we gewoon verder tot de volgende.

  reageer
 • Maarten

   

  Ik denk dat u uw oordeel al klaar heeft over iets waar u bij uitzondering geen verstand van heeft.

 • MKM

   

  Tot nu toe heb ik nog maar twee obstacle runs meegedaan (Mudmasters en Strong Viking), maar ik heb ervaren dat het toezicht prima is. Bij de glijbaan (zoals in het bericht gemeld) pas glijden zodra iedereen uit de vorige beurt boven water is en uit het landingsgebied is weggezwommen. Ook bij andere obstakels prima toezicht, hoewel in veel gevallen vooral kneuzingen, etc. het gevolg van fouten kunnen zijn.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert