Gewapende en gemaskerde mannen overvallen woning

LELYSTAD
Drie gewapende en gemaskerde mannen hebben zondagochtend een woning aan de Schoener 28 in Lelystad overvallen.

De drie stonden zondagochtend rond 5.30 uur aan de voordeur te morrelen toen een van de bewoners thuiskwam. Die werd door de verdachten vastgegrepen. Een andere bewoner, die lag te slapen, deed vervolgens de voordeur open, waarna ze beiden naar binnen werden geduwd.

Na een worsteling in de woning zijn de overvallers er vandoor gegaan. Beide bewoners raakten lichtgewond. Ook zijn er spullen uit de woning gestolen. De recherche is op zoek naar getuigen.

reacties (6)

 • Truus

   

  Keihard aanpakken die lui. Vastzetten en niet meer vrijlaten. Met deze agressieve mensen willen wij niet geconfronteerd worden. Politie justitie rechtelijke macht.... Doe je best!

  reageer
 • Ja

   

  Strafkampen

  reageer
 • Ohm1981

   

  Hogere straffen invoeren, anders blijft dit soort nieuws wekelijks de revue passeren.

  reageer
 • Moray

   

  Gewoon net als in sommige andere landen, met naam, toenaam, adres en foto in de krant zetten. Met erbij wat ze hebben gedaan en waarvoor ze berecht zijn! Huidige straffen in onze wetgeving aanhouden, behalve die voor verkrachters, incestplegers, pedofielen, moordenaars en terroristen... Die mogen wel wat zwaarder...

  reageer
 • Els

   

  Dat zwaardere straffen de samenleving beter beschermen dan lichtere straffen is helaas een wijdverbreid misverstand. Evenmin is het zo dat de rechter in Nederland in het algemeen lager straft dan in (veel) andere landen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Zwaarder straffen helpt zeker wel! U haalt info uit onderzoeken waarbij de effecten bij strafverhogingen zijn gemeten. Het ging dan vaak om verhogingen tot 20%. Dat schiet dan ook niet op, verhogingen met 300% dat heeft zin. Dan ben je in ieder geval 3x zo lang van de dader af.

 • Barbara

   

  De samenleving van alleen maar meer om meer moet tegen zichzelf beschermd worden.

 • Peter

   

  Maar lichtere straffen help dus ook niet Genoegdoening voor de slachtoffers is toch ook belangrijk? Of zijn de straffen in andere landen ook gewoon veel te laag ?

 • Karel

   

  Dus wat dan? Maar laten lopen, wat psychische hulp? Pemperen en liefkozen? "Goh, jongens, moeilijke jeugd gehad, zeker? En wat vinden jullie zelf dat kan worden verbeterd?" Lagere straffen zullen de criminelen vast fijn vinden, maar de slachtoffers zeker niet. Die worden maar al te vaak vergeten in alle aandacht die naar de daders gaat.

 • laat alle reacties zien
 • Martin

   

  Standaard straf invoeren voor dit soort losers : 20 jaar ! Stel eens een voorbeeld en laat de schoffel werkzaamheden tot wat het is. Rechters moeten de taak hebben de samenleving te beschermen. Het loopt de spuigaten uit. 40 jaar pamperen heeft Nederland niet veel goed gebracht. Dus nokken met lichte straffen voor dit soort zware vergrijpen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert