Miljoenen meer nodig voor Floriade

ALMERE
De wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade 2022 kost de gemeente Almere miljoenen meer dan tot nu toe werd aangenomen. Dat blijkt uit een voorstel van het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad.

Hoeveel extra geld is nodig?
Momenteel houden verschillende afdelingen binnen het stadhuis zich met de Floriade bezig. Dat willen burgemeester en wethouders veranderen. Zo komt er één speciaal team dat niets anders doet dan de Floriade. Dat team zal deels bestaan uit bestaande ambtenaren van de gemeente. Dat kost 7,2 miljoen euro. Maar dat is niet voldoende. Dat team wordt versterkt door onder meer deskundigen en adviseurs. Dat kost 4,4 miljoen euro extra. Dus in totaal gaat het over 11,6 miljoen. 
 
"Verdubbeling gemeentelijke bijdrage"
Die extra miljoenen komen bovenop de 10 miljoen euro die de gemeente Almere eerder heeft gereserveerd voor het evenement. Volgens de Volggroep Floriade die uit raadsleden bestaat en de ontwikkelingen nauw volgen, is de gemeentelijke bijdrage aan het evenement dus meer dan verdubbeld. 

College van B en W vreest problemen
Het college is niet tevreden over de manier waarop de zaken nu worden geregeld. Burgemeester en wethouders beseffen dat de Floriade van groot belang is voor de stad, haar toekomst en haar imago. Als er geen speciaal team komt voor Floriade vreest het college dat het Floriadeterrein niet op tijd klaar is, dat het evenement niet gaat lopen zoals men hoopt, dat de opbrengsten te laag zullen zijn en dat er te weinig investeerders worden gevonden. Donderdag praat de gemeenteraad over dit onderwerp.

reacties (71)

 • Almeerse

   

  Kunnen we misschien een keer protesteren? Een protestmars rond het weerwater ofzo? Zondag tijdens de Almere City Run zou kunnen?

  reageer
 • Fred

   

  Kan Omroep Flevoland wellicht een poll starten om te peilen of de Almeerse bevolking al dan niet wil stoppen met de geldverslindende Floriade? Een referendum wordt helaas tegengehouden door de locale politiek.

  reageer
 • Dirk Zaan

   

  De gemeenteraad vertegenwoordigd de burgers. Er is niet een andere groep die het beter weet die in bepaalde gevallen geraadpleegd zou moeten worden NB De bedoeling is dat iedereen zou worden geraadpleegd en niet de 2% die naar omroep kijken of luisteren.

 • mark

   

  soms kunnen de dingen, keuzes in dit geval, best simpel zijn. namelijk geen extra geld geven. doe wat je kan doen met de middelen die je tot je beschikking hebt. al het andere kan simpel weg niet. wie weet volgende keer als het goed loopt. ofte wel (flevolandse) boeren logica. of zijn wij nu gewoon te naief...

  reageer
 • Flo

   

  Wij hebben afgelopen week een brief gekregen over de Floriade waarin staat dat er overwegend positieve reacties zijn en een enkele negatieve reactie. Als ik onderstaande zo lees dan moet dit eerder andersom zijn. Hopelijk stopt deze waanzin! De meeste bewoners zitten niet te wachten op dit geldverslindende project.

  reageer
 • Karel

   

  Via enquêtes gewenste antwoorden afdwingen, is niet zo moeilijk. Ook positief interpreteren van "verkeerde" antwoorden is niet moeilijk. En informatie achterhouden bij enquêtes komt vaker voor. Als bewoners doorhebben dat er steeds verder bezuinigd moet worden of dat er steeds meer tekorten zijn voor normaal onderhoud van de wijken, straten en het nog beschikbare groen (in plaats van kaalslag), dat de ouderen- en jeugdzorg nog steeds bedroevend is, evenals handhaving, en dat al het beschikbare geld naar deze Flopriade gaat: als men dat zou weten en bovendien hoort dat al deze miljoenen en de te verwachten grote verliezen straks op het bordje van de Almeerder komen, vraag ik me af wie er nog zo positief zal zijn. Deze gemeente moet open kaart spelen, eerlijk en transparant zijn richting inwoners. Maar dat doen ze niet, want die Flopriade en die woonwijk waar niemand zal willen wonen, moet en zal er komen, van u en mijn centen.

 • stop

   

  Wat een geweldige promotie van Almere is dit, elke week in het nieuws, wie had dat ooit zo bedacht? Dit is toch wat Almere zo graag wil namelijk wekelijks de publiciteit halen. Daar is Herema toch voor aangetrokken, toch niet om te besturen, want dat heeft hij nog nooit bewezen te kunnen. En waar is Annewietske???

  reageer
 • Karel

   

  Elke week in het nieuws mogen we hoe dan ook blij mee zijn. Zo komen de blunders mede dankzij OF in ieder geval naar buiten. Ga zo door!

 • laat alle reacties zien
 • Uhh

   

  Uit recent onderzoek (omroep Flevoland) blijkt de Almeerder is tevreden met de stad. Een beetje eenkennig maar tevreden

  reageer
 • Hebk

   

  Hahaha omroep flevoland en onderzoeken. Laatste keer trokken ze een conclusie over flevoland ers terwijl 0.6% van de inwoners maar gereageerd had. Haha

 • Jan

   

  Moet je nou zien die PvdA vriendjes uit het noorden maken er weer het zoveelste financiële ellende project van.

  reageer
 • Piet

   

  Lelystad is zo slecht nog niet. Hoofdvestiging zara, luchthaven, overslaghaven en bataviastad binnengehaald. Levert allemaal geld op ipv dat het iets kost. Ja almereianen jarenlang afgeven op lelystad komt een keer terug.....

  reageer
 • Henk

   

  Annemarie bedankt voor het verspillen van ons geld, lekker voor veel geld toekijken vanaf de zijlijn nu......

  reageer
 • michael

   

  gewoon iedereen in Almere (200 000)een rekening sturen van 1000 euro en dan kan de Floriade gewoon uitgevoerd worden ......

  reageer
 • Realist

   

  En waar is Pinokio nu? Onze commissaris van de koning? Die het, na de nieuwjaars borrel die een vermogen moet kosten, zo goed weet over de andere Flevolandse (lees Urk) gemeente? Hij hult zich in stil zwijgen!

  reageer
 • Nu direct kappen met die Floriade onzin. Verlies accepteren, geen andere oplossing, en 'n hele grote bezem door de gemeenteraad. Weg met die lui.

  reageer
 • Ilona

   

  Het verbaast me niks

  reageer
 • John

   

  Ik kijk uit naar Floriade. Kom niet uit Almere maar ga zeker geld verdienen aan de dagjesmensen. Dat besteed ik uiteraard niet in Almere want dat is een te dure stad met al die heffingen. Ik woon liever daar waar gemeente niet dit soort belachelijke projecten er door duwt. Het was voorspeld en dit is nog maar puntje van ijsberg. De projectontwikkelaars en consultants lachen want die gaan grof geld verdienen aan deze incompetentie. Hoop wel dat de camping nog voor goed geld wordt uitgekocht. Dat gun ik deze mensen van harte.

  reageer
 • nepotist

   

  Nou het zijn vooral de vriendjes van de wethouders die complete binnenlopen op voorspraak van met name Herrema. Die flikte dit kunstje bij de N-Z lijn in Amsterdam ook al. Incompetent inzake besturen? Zeker! Maar zeer competent in het onderhouden van vriendschappen. Waarschijnlijk zorgen zijn vriendjes ook heel goed voor hem.

 • Pieter

   

  Dat is mooi als je ambtenaar bent kan je onbeperkt geld uit geven van een ander. Zonder enig risico, als het echt fout gaat zeg je sorry en je kan gewoon door gaan. De burgers betalen wel. Dat moet je eens doen in de echte wereld. Bij een bedrijf. Kan je meteen vertrekken geen wacht geld. En als je niet oppast ga je er aan voor oplichting

  reageer
 • CT

   

  En twee weken geleden kwam er al een visje boven drijven. Ja men had geen veiligheidskosten begroot. Extra 7 ton per jaar. Dus was al 3,5 miljoen. Nu 10 miljoen. In een mand komt er al 13,5 miljoen bij. Wanneer stopt dit.

  reageer
 • Floriade - bodemloze put

   

  Brug +3 mio Veiligheid +3.5 MIO en nu +11.6 mio extra belastinggeld. Totale kosten rond 196 mio waarvan ca 150 mio gemeenschapsgeld Ja, uw belastinggeld....Rekent u mee ? Floriade kaalslag kosten 50 mio Iconisch Landmark 10 mio camping verplaatsing 10 mio Wok uitkoop 4 mio Vergoedingen Haddock nieuwe werfHaddock 2 mio Geluidswal camping 0.5 mio juridische kosten onteigeningen 0.5 mio Lening gemeente aan BV van 30 mio tegen 0%rente rentevoeten x mio Bezwaren en Planschade kosten Bestemmingsplan WlWachtgeld ontslagen Floriade directeuren Wachtgeld ontslagen ambtenaren en zieke ambtenaren afdeling Vergunningen, A6 aanpassingen tbv Floriade 10 mio Flevoland campus 5 mio Kosten bidbook 1 mio Kosten interne reorganisaties ivm chaos Floriade 1 mio Aanleg tijdelijke Haddock steigers ivm verbod ligplaatsen Haddock tijdens Floriade 0.5 mio Rondje Weerwater is tbv Floriade 21.5 mio Extra geld brug 3.5 mio Extra kosten veiligheid 0.5 mio Nu nieuwe extra kosten veiligheid 3.5 mio en extra 11.6 mio. Avond openstelling Floriade 1 mio Imago schade Almere Door kaalslag en conflicten , Menselijk ellende voor camping en Haddock families, en bewoners Etc etc etc De Iconisch Lumierebrug brug wordt nu 6,5 mio. Omdat dit een toegang tot de Floriade moet worden dus ook toegangspoorten moet krijgen etc De naam ? De TjeerdHerremaIconischeBridge van wereld formaat. Als voorbeeld de GoldenGate in San Francisco. Ondertussen krijgt Zorg, Groenbeheer, Poort, Buiten , Haven, Stedewijk etc geen geld. Alles gaat naar Floriade Filmwijk daar woont de elite van pvda D66 Leefbaar VVD Cda. En een verloederd Kasteel Lichtpuntje .....Verkiezingen gemeenteraad maart 2018.......

  reageer
 • Julia

   

  Blij dat ik het zinkende schip op tijd heb verlaten. Ik heb met de inwoners te doen want zij kunnen het niet stoppen. Triest is het.

  reageer
 • Enna

   

  Dit al aan zien komen vanaf het moment dat het eerste nieuws naar buiten kwam dat Almere de Floriade wilde "binnenhalen". Niet dat ik het zo goed weet(en met mij vele Almeerders van het eerste uur) maar ik ken ondertussen de "kwaliteiten" van "onze" gemeenteraad waar het enkel en alleen gaat om macht en politieke spelletjes ten koste van haar burgers. Volgend jaar verkiezingen met als leus: Almeerse Burgers Eerst!

  reageer
 • Cirefrin

   

  Ik vind het asociaal dat er steeds meer burgers laten weten tegen dit absurde beleid te zijn en we gaan gewoon door. Bij een financiële fiasco alle hoofd verantwoordelijken hoofdelijk verantwoordelijk stellen. Verschrikkelijk dat we nu al zo lang bezig zijn en de put wordt dieper en de uitstraling van de floriade steeds negatiever. Stop er mee. Het kan nog steeds!

  reageer
 • Bert

   

  Beste mensen, jammer dat wij geen gekozen Burgemeester hebben, ( D66 was zon voorstander ) dan hadden wij hem weg kunnen stemmen. Maar de familie rupsje nooit genoeg, daar kom je niet meer van af. Het is voor Almere diep triest dat de bevolking de dupe van een paar waarhoofden die aan groot moed waanzin leven. Maak niets uit de bevolking zit er minstens nog 5 jaar aan vast, met beste oprot premie. Er is op één na, geen wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade die winst gemaakt heeft.

  reageer
 • Hannes

   

  Eerlijkheid en betrouwbaarheid zou in het gehele scenario project op zijn plaats zijn!! Waarom geeft men niet toe dat de Florade kosten wat het kost allemaal draait om de zo doorgedramde woonwijk; op de zo verkeerd uitgekozen kwetsbare locatie!! Waar men dondersgoed weet dat de exploitatie kosten daar op lange termijn niet is te overzien!! "Wat men nu weer gaat creëren is, een onoverzichtelijke participatie project!!.. Als men het imago van Almere niet wil verliezen zal men toch een andere strategie aan moeten gaan!!... Nogmaals vergeet de zo kwetsbare locatie voor de zo onzekere financiële "zwakke schakel" Floriade/woonwijk!!

  reageer
 • Hannes

   

  Nogmaals; redden wat er te redden valt!! Zoek een andere locatie waar het fundamentele innovatie; allemaal beter in elkaar over kan lopen!! En bouw niet zomaar lukraak op de bonnefooi; daar is in het verleden al teveel ellende aan gepaard gegaan!! (Ligging en kwaliteit dat is waar de investeerders naar kijken!!)

 • Aloysius

   

  Ten einde ook nog tijdig te kunnen profiteren van deze absurde grootheidswaanzin en schromeloze verkwisting van geld uit andermans portemonnee meld ik mij hierbij ook aan als deskundige! Voor een paar luttelele tonnen adviseer ik graag de stekker uit dit ridicule prestigeproject te trekken en de hooghartigheid jegens de burgers van Almere te staken.

  reageer
 • Cirefrin

   

  Hoe veel moet het nog meer worden? Alleen alweer het uit zoeken kost geld. STOP ERMEE

  reageer
 • Jan

   

  Dit hebben we voorspelt kijk maar in het archief stoppen met deze onzin nu

  reageer
 • Pieter

   

  Wellicht kunnen ze de 4 miljoen die ze de eigenaar van de Atlantis hebben betaald terug halen, Ooo nee dat gaat niet meer meneer heeft al twee panden aangeschaft op de Grote markt met geld dat hij van de gemeente heeft gekregen wat ze eigenlijk niet hebben blijkt nu. En wie draait daar nu weer voor op precies de belasting betaler, niet vreemd gaan op kijken als de parkeertarieven in Almere weer omhoog gaan, want die tekorten moeten toch weer aangezuiverd worden.

  reageer
 • Dirk2

   

  Een zooitje bij sociale zaken, bijstand handje ophouden kan niet meer! Kost ook 10 mio. Nu ff de Floriade erbij, kost ook 10 mio. Foutje van de Wethouder! CDA en PvdA zijn de weg kwijt en de VVD en D66 kijken lijdzaam toe.... Straks verkiezingen... Hou mijn hart vast! Wat een bende!

  reageer
 • Steven Koestal

   

  Wat hadden we nou allemaal al ruim van tevoren gezegd .... Pfffff

  reageer
 • nonne

   

  Verassend

  reageer
 • Hans

   

  Afblazen dat project. De eerste Floriade waar op verdient wordt moet nog komen. Winst maken is nog nooit gelukt. Het zal niet blijven bij dit bedrag. Almere zal steeds meer moeten bijleggen. Stop dit geld in de zorg. Maar als je een traplift nodig hebt kan het niet. Maar wel veel geld uitgeven voor een veld met bloemen.

  reageer
 • Piet

   

  Zou een referendum niet op zijn plaats zijn? Als Almeerders dit echt niet willen dan moet dat daaruit blijken.

  reageer
 • Annelies

   

  Ze kunnen beter het centrum aanpakken i.p.v. al het geld in die hoek stoppen.

  reageer
 • karel

   

  Het is van de gekke komen steeds geld te kort heel veel mensen hebben dat al gezegd het is een verlieslijdend product de floriade probeer is dat geld wat Atlantis krijgt te verminderen en stop er helemaal mee met de floriade nu kan het nog.

  reageer
 • Hekking

   

  Dit project is veel te groot voor de amateurs in het stadhuis. Budgetoverschrijdingen omdat de voorbereidingen door amateurs is verricht. Door het klapvee dat de raadszalen bevolkt is de controle volledig zoek. Nu het imago, overigens vraag ik me af welk imago, dreigt te worden geschaad schrikken B&W wakker. Het is op voorhand een financieel debacle en dat wordt steeds meer bevestigd door de amateurs in kwestie. Erken je tekortkomingen en blaas af die handel. Herrema is na de verkiezingen toch weg uit Almere.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Als je dit hele proces nog eens een keertje in vogelvlucht doorneemt dan begin je je echt af te vragen of ..... Echt, dit is echt te gek voor woorden, bizar. En aan het einde van de rit weer allemaal dure onderzoek-bureaus die moeten gaan vaststellen waar het fout is gegaan.

  reageer
 • Paul

   

  Mensen wat zeuren we nou..... Almere wordt steeds groener. De A6 wordt prachtig verdubbeld. Vliegveld Lelystad wordt flink uitgebreid... Steeds groener....toename geluidsoverlast, luchtverontreiniging.... Steeds groener....... al het prachtige groen wordt weggevaagd... veel dieren kunnen geen kant meer op.... Waarvoor? Voor een paar bestuurders die flink wat geld kunnen opstrijken ten koste van ons....de Almeerders... Mensen alsjeblieft laat je niks wijsmaken!

  reageer
 • Mia

   

  Laten we met z'n allen protesteren tegen de Floriade. 17 juni is er een informatie middag, het moment om onze stem te laten horen.

  reageer
 • Jacob

   

  Verhogen we toch gewoon de WOZ, met een beetje geluk blijft er nog wat over voor de redding van een voetbalclub.

  reageer
 • Poeli

   

  Bodemloze put! 👀

  reageer
 • marie

   

  stop de floriade

  reageer
 • Ed

   

  11,6 miljoen. circa 200.000 inwoners = €58 per inwoner, baby's etc meegerekend. Nemen we dit ons gemeentebestuur in dank af?

  reageer
 • Karel

   

  Het is het dubbele. De al gereserveerde eerste tien miljoen heeft u hier niet meegerekend. Maar ik vermoed voor de toekomst dat het minimaal een drievoud ervan zal worden. En dan is er ook nog de extra schade die nu al aan straten, wijken en groen wordt aangericht en straks vanwege achterstallig onderhoud extra kosten met zich meebrengt. Deze gemeente moet zich diep schamen voor dit financiële wanbestuur en met grote spoed de fouten erkennen en weer normaal gaan doen.

 • Sjef

   

  Maak de Floriade inzet van de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen. Ik voorspel: dat de partij die zegt stoppen met dit geldverslindende project de verkiezingen wint! Tot die tijd... gemeenteraad doe alsjeblieft je werk en stop dit college tot de verkiezingen met geld verspillen!

  reageer
 • P bell

   

  Stop er maar mee gaat de Almeerders veel geld kosten en haven gaat maar achteruit straten verzakken groen wordt slecht onderhouden en de belasting gaat omhoog Als de gemeenten een bedrijf was waren ze al bankroet

  reageer
 • Almeriaantje

   

  De Floriade is compleet nutteloos. Geldverspilling. En verwoesting van flora en fauna ipv goed doen. Echt om te huilen. Ik overweeg Almere te verlaten hierdoor.

  reageer
 • De Vries

   

  Zucht. hebben we dat niet eens eerder gehoord? Welke partij trekt zijn bek nou eens open en zegt "stop met die onzin"?

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Ben benieuwd of de floriade het stemgedrag zal beïnvloeden. Ik ga sowieso strategisch stemmen; maakt niet uit welke partij zolang ze de floriade maar willen stoppen.

  reageer
 • Genaaide burger

   

  Burgers van Almere, realiseer je even dat alle coalitiepartijen in de Almeerse gemeenteraad vorige maand TEGEN een motie stemde om uberhaupt uit te zoeken wat het stoppen van de Floriade kost! Dit college van B&W pleegt willens en wetens wanbestuur, waar de Almeerse burger de dupe van is! Ronduit schandalig. Ik hoop dat een aantal burgers samen willen werken om de gemeente Almere aan te klagen wegens onbehoorlijk bestuur. En ik hoop dat zoveel mogelijk burgers die actie willen steunen en er hun handtekening onder zetten. Ook een mooie actie voor volgend jaar als er verkiezingen zijn voor de gemeenteraad! Mooiste zou zijn als gemeenteraadsleden hoofdelijk aansprakelijk gesteld kunnen worden, wegens het opzettelijk niet geinformeerd willen worden over hun eigen wanbeleid!

  reageer
 • HH

   

  Bij aantoonbaar onbehoorlijk bestuur kun je de wethouders persoonlijk aansprakelijk stellen. Dat wordt al wat lastiger als de raad steeds imgestemd heeft, want dan voert het college formeel een raadsbesluit uit. En veel gemeenten verzekeren hun bestuurders voor dergelijke aansprakelijkheidsclaims. Als dat in Almere ook zo is, komen de wethouders er dus persoonlijk zonder meer ongeschonden uit. Het is interessanter om uit te zoeken of er moedwillig informatie achtergehouden is, of fraude gepleegd, want dan kan een strafrechterlijke vervolging gestart worden. Hier lijkt toch meer en meer sprake van een bewuste salamitactiek: om de haverklap weer een nieuwe tegenvaller brengen, voor dingen die ieder weldenkend mens al lang wist.

 • Marco

   

  Geld tekort voor de floriade? Dan gewoon alles duurder maken in Almere, daar zit toch geld genoeg? Dat dit kan anno 2017 is niet normaal!!!!

  reageer
 • Peter

   

  En Herrema? Die gaat na dit fiasco en de andere onbegrijpelijke zaken terug naar Friesland. Koopt daar een mooi stukje grond, met of zonder huis, maar ja contacten genoeg, en we horen als failliete gemeente niets meer van hem! Het is allemaal poppenkast.

  reageer
 • KC

   

  Als de gemeente de Floriade door laat gaan, dan stevent Almere af naar een artikel 12 gemeente.

  reageer
 • Boels

   

  Volgend jaar Maart zijn er verkiezingen. Ben je tegen de komst van de Floriade: stem niet op de partijen die donderdag B&W steunen. Ben je vóór de Floriade dan lijkt het mij wel eerlijk dat er alvast door de instemmers een inzameling wordt georganiseerd om de verliezen van de Floriade te dekken. Is een gemeentelijk referendum mogelijk?

  reageer
 • Willem dronte

   

  Maanden geleden al gezegt ,dit gaat de burgers van Almere honderden euro per gezin kosten . De gemeente Almere gaat straks voor meer dan 50 miljoen het schip in ,de staat moet hier ingrijpen . Almere is strak de eerste gemeente die failliet gaat ha ha ha gelukkig woon ik daar niet .

  reageer
 • Tja kreeg gelijk

   

  Hahaha, dit voorspelt ieder weldenkend mens al jaren. Hier nog een voorspelling: het gaat gewoon door want die bobo's willen geen gezichtsverlies lijden. En nog een tweede voorspelling; dit zijn niet de enige miljoenen extra, er volgen er nog velen.

  reageer
 • Leen

   

  Floriade gaat niet door woningbouw wel. Daar is het allemaal om te doen.

 • Guderian

   

  Ojee. Stop toch met die ambtelijke hobby.

  reageer
 • Arie

   

  Het kan in almere. Geeft toch niks? De inwoners hebben zelf dit college gekozen, dus niet klagen. Ik ben gelukkig op tijd vertrokken uit deze stad. Sterkte inwoners van almere.

  reageer
 • Whopsakee

   

  Ambtenarendie fulltime met de Floriade bezig zijn kosten al ruim 7 milj. Maar ja om die wakker te houden hebben we adviseurs nodig a 4,5 milj. Misschien een idee om zo'n evenement eens zakelijk te benaderen en door het bedrijfsleven te laten organiseren, dan kost het waarschijnlijk de helft en wordt het beter georganiseerd. Echt schande dat dit project er door wordt gedrukt over de ruggen van de burgers van Almere alleen voor de prestige van die zakkenvullers in het college

  reageer
 • HH

   

  Ruim 11 miljoen, verdeeld over vijf jaar. Is dus meer dan 2 miljoen per jaar. Een ambtenaar of een inhuurkracht voor een langere periode kosten inclusief sociale lasten zo'n ton per jaar. Ofwel: een team van meer dan 20 mensen moet aan de Floriade werken? Waanzin!

 • Gert

   

  Ben blij dat ik niet in Almere woon.

  reageer
 • A.

   

  Alweer?

  reageer
 • Jammer

   

  Beetje simplistisch uitgelegd. Ambtenaren voeren uit wat hen wordt opgedragen. U moet bij de politiek zijn, die wilden dit.

 • Trijnie

   

  Gek he. Dit had ik je van tevoren kunnen vertellen. Ambtenaren kunnen niet rekenen. Kijk maar naar de overheid. Misschien kunnen jullie bijstand gerechtigden of mensen in de AOW de boel even laten narekenen. Zij moeten namelijk goed kunnen rekenen anders komen ze in de problemen met hun besteedbaar inkomen. Zij kunnen namelijk geen belasting verhogen om hun tekort aan te vullen.

  reageer
 • Karel

   

  Niet verrassend, ik ben niet de enige die dit heeft voorspeld. Maar het wordt geheid nog meer dan het dubbele! Het is nog lang geen 2022. En ondertussen modderen ze maar door op het stadhuis, met onze centen. En worden de straten en het groen verder verwaarloosd, is er steeds minder geld voor goede controle en handhaving en blijft de armoede onder veel Almeerders gewoon verdergaan. Over de jeugd- en ouderenzorg hebben we het maar even niet. College, grijp in!! Dit kan zo niet langer duren!

  reageer
 • Robert

   

  Gaat dus precies zo als verwacht en bin de andere floriades. De miljoenen tekorten vliegen om je oren. Tekorten mogen door de burgers van Almere die het niet willen worden betaald. En maar ontkennen en gewoon doorzetten. Onteigenen, natuur slopen. Goed bezig hier.

  reageer
 • Almeerder

   

  Kappen met die geldverslindende onzinnige Floriade... @Tjeerd Herrema: "beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald".

  reageer
 • Leo

   

  STOP De Flopriade ! !!!

  reageer
 • Gerda

   

  Dat is geen verrassing.

  reageer
 • Leo

   

  Tja wat zullen we zeggen. Kijkt niemand meer van op toch.

  reageer
 • Albert

   

  De stekker er uit en verlies nemen, is trekken aan een dood paard die de inwoners van Almeren handen vol geld kost.

  reageer
 • Ronald Beds

   

  Het nieuws waarvan je wist dat het komen zou. En straks in de eindafrekening vast en zeker ook nog een paar tegenvallers. Dit is simpelweg een prestige project waarvoor de burger straks weer mag bloeden.

  reageer
 • Wageny

   

  Helemaal gek die Heerema. Allemaal gemeenschapsgeld. Kijk in de woonwijken daar is al Floriade!! Volgens de gemeente is er geen geld om het groen bij te houden, en nu weer zoveel miljoen naar de Floriade is echt SCHANDALIG.

  reageer
 • An

   

  Een bodemloze put! En dat voor een half jaar Floriade! Een grote schande om de burgers dit aan te doen. Stop ermee nu het nog kan. Ook icedome en de paardenbaan zijn voortijdig gestopt. En dit waren juiste beslissingen.

  reageer
 • Hansje

   

  Geen nieuws toch?

  reageer
 • Robert

   

  Burger betalen straks 500 euro per maand voor de OZB en rioolheffing? En vuil ophalen gaat naar de 135 euro per kilo? Wat voor lasten kunnen we nog meer opleggen? Ze verzinnen wel iets.

  reageer
 • Dirk

   

  betaald parkeren naar 10 euro per uur , het ov in almere tarief met 100 pct verhogen .

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert