Politie pakt inbrekers dankzij alerte getuigen

ALMERE • Di 13 juni 2017 | 17:20 • Dinsdag 13 juni 2017 | 17:20
De politie heeft de afgelopen dagen meerdere verdachten van inbraken in Almere aan kunnen houden dankzij tips van getuigen.

In de nacht van maandag op dinsdag werd de politie gewaarschuwd nadat een getuige een harde knal had gehoord in de tuin van een woning aan het Haarlemplein. Ter plaatse zagen agenten een man op de uitkijk staan en twee anderen in de tuin. Ze vonden ook inbrekersgereedschappen en zagen dat was geprobeerd een deur te forceren. De drie Almeerders van 16 jaar zijn aangehouden.

In de nacht van zaterdag op zondag werd de politie gewaarschuwd dat er drie in zwart geklede jongens in een tuin bij een woning aan het Joris Ivensplein stonden. Ze schenen met zaklampen naar binnen. Toegesnelde agenten zagen het drietal rennen en spullen van zich afgooien. Eén van hen gooide een stuk regenpijp naar een agent. De drie verdachten zijn aangehouden. De spullen die ze weggooiden bleken inbrekersgereedschappen te zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel