Verdachte in grote witwaszaak is zoek

ZEEWOLDE • Wo 14 juni 2017 | 11:48 • Woensdag 14 juni 2017 | 11:48
Een van de hoofdverdachten in een grote witwaszaak in Zeewolde is zoek. De man woont ergens in Slowakije, maar zijn advocaat heeft sinds eind vorig jaar niks meer van hem vernomen. Zijn dochter maakt zich dan ook grote zorgen, zei de raadsman woensdag in de Lelystadse rechtbank.

Daar diende een zaak tegen de verdachte en tegen een man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een vrouw uit Zeewolde. De drie hebben volgens de officier van justitie via hun bedrijven miljoenen euro’s witgewassen met de verkoop van luxe horloges.

Het onderzoek in deze zaak begon al eind 2013. Een jaar later werden de drie aangehouden; twee van hen waren op dat moment nog getrouwd met elkaar. De officier van justitie liet beslag leggen op kunst, dure horloges en luxe auto’s.

In oktober 2015 besliste de rechtbank dat er nog tientallen getuigen moeten worden gehoord, onder wie eigenaren van juwelierszaken. Twee getuigen wonen in Singapore; die mogen van de rechtbank via een videogesprek worden bevraagd.

In november wordt de zaak inhoudelijk behandeld. De officier van justitie wil de drie ook nog miljoenen illegaal verdiende euro’s ontnemen, maar dat komt pas na de strafzaak aan de orde.


 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel