Verdachte in grote witwaszaak is zoek

ZEEWOLDE
Een van de hoofdverdachten in een grote witwaszaak in Zeewolde is zoek. De man woont ergens in Slowakije, maar zijn advocaat heeft sinds eind vorig jaar niks meer van hem vernomen. Zijn dochter maakt zich dan ook grote zorgen, zei de raadsman woensdag in de Lelystadse rechtbank.

Daar diende een zaak tegen de verdachte en tegen een man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een vrouw uit Zeewolde. De drie hebben volgens de officier van justitie via hun bedrijven miljoenen euro’s witgewassen met de verkoop van luxe horloges.

Het onderzoek in deze zaak begon al eind 2013. Een jaar later werden de drie aangehouden; twee van hen waren op dat moment nog getrouwd met elkaar. De officier van justitie liet beslag leggen op kunst, dure horloges en luxe auto’s.

In oktober 2015 besliste de rechtbank dat er nog tientallen getuigen moeten worden gehoord, onder wie eigenaren van juwelierszaken. Twee getuigen wonen in Singapore; die mogen van de rechtbank via een videogesprek worden bevraagd.

In november wordt de zaak inhoudelijk behandeld. De officier van justitie wil de drie ook nog miljoenen illegaal verdiende euro’s ontnemen, maar dat komt pas na de strafzaak aan de orde.


 

reacties (1)

  • Moraalridder

     

    Ze deden toch iets met horloges en niet met wasmachines? Ik snap er niets meer van.

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert