Drie aanhoudingen voor straatroof

ALMERE
Drie Almeerders zijn dinsdag opgepakt voor een straatroof die op 20 mei in Almere werd gepleegd. Een 18-jarige jongen werd toen beroofd op het Zeistpad.

Het slachtoffer stond samen met een vriend op straat toen de drie op scooters naar hen toe kwamen gereden. Eén van hen wilde geld. Toen de vrienden aangaven dit niet te hebben, werd de Almeerder vastgepakt en naar de grond gewerkt. Hij werd meerdere keren geslagen.

Het drietal ging er met zijn telefoon en jas vandoor. Onderzoek leidde naar de drie verdachten, die al vastzaten in verband met een andere zaak.

reacties (4)

 • John

   

  Faerie: verdachten worden wel vaker in de cel aangehouden; deze daders zullen wel een aantal keren achter elkaar straatroven hebben gepleegd en het ene onderzoek lijdt sneller tot resultaat dan het andere. Dan kan het inderdaad gebeuren wel eens gebeuren dat verdachten ondertussen al zijn opgepakt voor een andere zaak. Ik heb overigens nog wel vertrouwen in rechters; wat straffen betreft is Nederland een stuk minder aangenaam dan de meest hier schijnen te denken. Wacht maar tot je zelf in voorlopige hechtenis wordt genomen. Nederland is koploper op dat gebied en het kost de staat elk jaar weer heel wat aan schadevergoedingen voor mensen die onterecht vast hebben gezeten. Maar die kant van het verhaal willen jullie liever niet horen?

  reageer
 • Flevoburger

   

  De politie pakt dat tuig wel op. Het is die maatschappij vervreemde rechtspraak waar we op stuklopen.

  reageer
 • Ohm1981

   

  Weekje zitten zeker...laat me niet lachen.

  reageer
 • Faerie

   

  Knap, dus 3 verdachten die al vast zaten konden nog een straatroof plegen? Wanneer gaat Nederland nou eens leren dat dit soort kleine crimineeltjes eens wat beter gestraft moeten worden, langer vastgehouden, gediciplineerd, zodat zij misschien in de toekomst geen grotere criminelen worden. Maar goed, als misdaad blijft lonen is het dweilen met de kraan open. Worden waarschijnlijk weer met een vingertje heengezonden met een briefje dat ze eigenlijk officieel 'vastzitten'.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert