Hond Chop is wereldwijde hit op Instagram

LELYSTAD
Chop die een appel eet, Chop die ligt te rollebollen in het gras of Chop die vanuit het raam naar de avondvierdaagse kijkt. De ene foto is nog populairder dan de andere. Hond Chop uit Lelystad is zelfs zo'n hit op Instagram dat hij volgers heeft tot in Amerika en Azië. 

Bijhouden account bijna een dagtaak
Dat Chop zo populair zou worden, was nooit de bedoeling van Malou Groen en haar vriend Romano de Graaf. Het leek ze leuk om een fotoboek te maken van hun Franse Bulldog die ze sinds vorig jaar hebben. Wat begon als een verzameling foto's van hun pup werd al snel een kleine dagtaak. Want naast het plaatsen van twee foto's of filmpjes per dag krijgen ze ook veel berichtjes van fans. Die worden 's avonds één voor één beantwoord. 

"We krijgen vaak berichtjes dat Chop iemand heeft laten lachen. Dat iemands dag een stukje beter is geworden door onze hond. Daar doe je het voor", vertelt Malou Groen. Ze vindt het niet erg dat er veel werk gaat zitten in het bijhouden van het instagramaccount. Wel is ze voorzichtiger geworden. "Mensen vragen ons om tips bijvoorbeeld over wat ze hun hond te eten moeten geven." Bij een foto van Chop die een appel eet komt daarom standaard wat extra informatie te staan. "Bijvoorbeeld dat je het klokhuis niet moet voeren want dat is slecht voor een hond."

Ook bedrijven weten Chop te vinden
Chop is niet alleen opgevallen bij fans, ook bedrijven weten Chop te vinden. De instagramhond krijgt zakken voer, strikjes en andere artikelen opgestuurd. "Dan maken we daar een foto van en die zetten we online." En wat Chop vindt van al die aandacht? "Hij krijgt super veel extra aandacht én we nemen hem overal mee naartoe", vertelt z'n baasje. "Want alles voor een leuke foto in het bos of op het strand." 

In Flevoland is er nog een populaire Instagram hond. Pug Loulou woont met haar baasje Emma Cornelissen in Dronten en heeft 90.000 volgers. 

reacties (1)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert