Eerste huisjes klaar voor 'tiny house'-expo

ALMERE • Do 15 juni 2017 | 19:47 • Donderdag 15 juni 2017 | 19:47
De eerste drie tiny houses in het Almeerse Homeruskwartier staan klaar voor de expo die daar vrijdag van start gaat. 

Een tiny house is een kleine woning met een oppervlakte van zo'n 50 vierkante meter of minder. De mini-huizen zijn bedacht als oplossing voor de woningnood. Omdat ze zo klein zijn, kost het niet zoveel geld om ze te bouwen en is het prima voor een eenpersoonshuishouden. De gemeente Almere betaalt overigens mee aan de totstandkoming van de huisjes. Sommige huisjes blijven maar een korte tijd staan, andere enkele jaren. 

Het project Tiny Houses ging vorig jaar van start met een ideeënprijsvraag die openstond voor iedereen. De jury heeft uit 245 inzendingen winnaars en zogeheten runners up geselecteerd. Aanvankelijk waren er 25 prijswinnaars, maar niet iedereen kreeg het project van de grond. Uiteindelijk zijn er op dit moment 12 initiatieven die doorgaan. Die worden de komende maanden geplaatst. In oktober is het de bedoeling dat alle twaalf tiny houses klaar zijn en bezocht kunnen worden.

​Wethouder Tjeerd Herrema geeft vrijdag het officiële startschot voor de ontwikkeling van de Bouwexpo Tiny Housing. De expo is bedoeld om te experimenteren en te kijken of de kleine huisjes door heel Almere kunnen komen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel