Borden voor keuzevrijheid op taxistandplaats

ALMERE
Er komen borden bij de taxistandplaats in Almere Centrum om klanten er op te wijzen dat ze niet per se de voorste taxi hoeven te nemen. Dat heeft de gemeenteraad van Almere donderdagavond besloten.

Het plan van de VVD werd met een ruime meerderheid aangenomen. Op de borden bij Station Almere Centrum komt deze tekst te staan: “Neem de taxi van uw keuze. U bent niet verplicht de voorste taxi te nemen”. 

Het is een reactie op berichten over ruziënde taxichauffeurs bij het station. Ze zouden elkaar bedreigen en intimideren om klanten van elkaar af te pakken. Want in Almere zou de ongeschreven regel bestaan dat klanten altijd de eerste taxi in de rij moeten nemen. Die regel is in strijd met de Taxiwet.

De VVD hield een enquête onder 1.700 Almeerders en daaruit bleek dat een meerderheid niet wist wat de regels precies zijn. Daarop stelde de partij voor om de borden bij het station te plaatsen. Wanneer ze er komen te staan is nog onduidelijk.

reacties (2)

 • Ohm1981

   

  Aan de ene kant vind ik het wel begrijpelijk. Taxi staat een halfuur re wachten op een klant taxi 2 komt aan rijden. Klant komt en kiest de taxi die er een paar minuten staat. Sja...

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Men wenst dat je tussen ruziënde taxis gaat kiezen om vervolgens een hoog bedrag te betalen? Dat is geen leuke optie.

  reageer
 • Boels

   

  Kies een favoriete vervoerder, bel het taxibedrijf dat je opgepikt wilt worden naast het station, stap in, reken af, stap uit. Werkt prima, nooit problemen.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert