Feest om opgeknapt dorp

BANT • Vr 16 juni 2017 | 8:42 • Vrijdag 16 juni 2017 | 8:42
Het centrum van Bant is vernieuwd. Vrijdagavond werd dat feestelijk gevierd door middel van verschillende onthullingen. Geertje Vos van Dorpsbelang Bant opende als eerste een kunstwerk aan de muur van de gymzaal. Deze is te zien als je het dorp binnenkomt.
 
Op het kunstwerk komt jong en oud Bant samen, volgens Vos. “Ook hebben we er een klein grapje met een verwijzing naar vroeger aan toegevoegd”, laat ze weten. “Vroeger hadden we een café dat het Haasje heette. Daarom hebben we nu een haas als ober laten schilderen, die een drankje serveert.”
 
Verder komt er binnenkort een ‘social sofa’ in het dorp. Het ontwerp daarvan is klaar, maar de betonnen bank zelf moet nog komen. Die wordt met mozaïeksteentjes bekleed, waarbij drie tekeningen van kinderen uit Bant uitgebeeld worden. Ook zijn er picknicktafels op het plein Het Midden geplaatst, zodat voorbijgangers of dorpsgenoten even een kopje koffie kunnen drinken.
 
Ook de Loswal is opnieuw ingericht. Passanten kunnen nu met een boot aanmeren. Verder komen er picknickbanken en twee camperplaatsen. Er is ook een informatiebord te vinden waarop de geschiedenis van de Loswal te vinden is. Zo werden er vroeger op die plek suikerbieten verscheept.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel