Feest om opgeknapt dorp

BANT
Het centrum van Bant is vernieuwd. Vrijdagavond werd dat feestelijk gevierd door middel van verschillende onthullingen. Geertje Vos van Dorpsbelang Bant opende als eerste een kunstwerk aan de muur van de gymzaal. Deze is te zien als je het dorp binnenkomt.
 
Op het kunstwerk komt jong en oud Bant samen, volgens Vos. “Ook hebben we er een klein grapje met een verwijzing naar vroeger aan toegevoegd”, laat ze weten. “Vroeger hadden we een café dat het Haasje heette. Daarom hebben we nu een haas als ober laten schilderen, die een drankje serveert.”
 
Verder komt er binnenkort een ‘social sofa’ in het dorp. Het ontwerp daarvan is klaar, maar de betonnen bank zelf moet nog komen. Die wordt met mozaïeksteentjes bekleed, waarbij drie tekeningen van kinderen uit Bant uitgebeeld worden. Ook zijn er picknicktafels op het plein Het Midden geplaatst, zodat voorbijgangers of dorpsgenoten even een kopje koffie kunnen drinken.
 
Ook de Loswal is opnieuw ingericht. Passanten kunnen nu met een boot aanmeren. Verder komen er picknickbanken en twee camperplaatsen. Er is ook een informatiebord te vinden waarop de geschiedenis van de Loswal te vinden is. Zo werden er vroeger op die plek suikerbieten verscheept.

reacties (5)

 • WillemV90

   

  Is niks, wordt niks en is nooit wat geweest

  reageer
 • Theo

   

  Ja wij in Bant maken van elke gelegenheid een feestje. Dat is beter als zitten kniezen achter de pc.

  reageer
 • Flevo Flevo

   

  Nou nou het moet niet gekker worden in bant bomen verplaatst, nieuwe lantaarnpalen, nieuwe bestrating en als hoogtepunt 1 heel nieuw bankje! Wat een dolle boel is het daar!

  reageer
 • Buitenbantenaar

   

  Guttegut, ja, er meer nodig om de massa tevreden te stellen. Of dat een rijker leven betekent, of een signaal is van geestelijke armoe laat ik in Het Midden.

 • Truus

   

  Ze gaan het af steken en aan friesland geven?

  reageer
 • Cees

   

  Foei wat lelijk

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert