Verdachte oplichting hoeft voorlopig niet de cel in

LELYSTAD
Een 33-jarige Lelystedeling die wordt verdacht van grootschalige faillissementsfraude en oplichting hoeft voorlopig niet meer de cel in. De rechtbank oordeelde vrijdag dat de man de zitting in november in vrijheid mag afwachten. 

De Lelystedeling wordt er van verdacht dat hij tussen 2013 en maart dit jaar bedrijven heeft opgelicht voor honderdduizenden euro's. De bedrijven leverden onder andere fitnessapparatuur, auto's en computerapparatuur zonder daar geld voor te krijgen. Daarnaast zou de man ook iemand voor bijna een ton hebben opgelicht. Het Openbaar Ministerie onderzoekt de zaak nog en sluit niet uit dat er meer strafbare feiten naar voren komen. 

De verdachte mag van de rechtbank de komende maanden naar huis, vanwege zijn persoonlijke situatie. Zo zou de man lijden aan een posttraumatische stress stoornis die in de gevangenis erger wordt. Daarnaast dreigt hij zijn koophuis kwijt te raken en moet hij voor zijn kinderen zorgen die niet bij hun moeder kunnen wonen. 


 
 
 
 

reacties (6)

 • Tuuk

   

  Dus straks hoeft hij ook de gevangenis niet in? Of is dan zijn PTSS in ene over? Echt bespottelijk dit! Dit bewijst maar weer dat misdaad loont, want doe je een beetje zielig ben je zomaar slachtoffer ipv dader!

  reageer
 • Henk

   

  En weer trapt een rechter in zijn mooie praatjes. Ptss hahahah bij zijn slachtoffers zeker. Koophuis? Gekocht van oplichtingsgeld, wat zijn die rechters toch goedgelovig of.........(hij heeft geld zat)

  reageer
 • Marja

   

  Nou wat weer zielig voor de dader, nog in de stress ook. De slachtoffers dat geeft allemaal niets die hebben genoeg. Omgekeerde wereld hier. Zal wel familie van de dader wezen.

  reageer
 • Jan

   

  De rechtspraak in Nederland wordt door dit bericht wel aardig getypeerd. De dader kruipt in de slachtofferrol, en de rechters gaan er in mee. Geen oog voor de slachtoffer(s) zelf.

  reageer
 • dus nu een beetje zielig doen ,hoe denkt zo een rechter dat de gedupeerden zich voelen,zitten wellicht nu ook in de shit hebben mogelijk ook een gezin en een koophuis....

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Dennis

   

  Sorry, begrijp de rechtstaat niet helemaal. Andere mensen moeten bloeden door zijn toedoen...maar hij is zielig...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert