"Wat begon als een weddenschap, is nu mijn werk!"

DRONTEN
Reina Crispijn uit Dronten begon met schrijven toen ze 30 jaar was. Ze las op een vakantie een paar boeken uit de Bouquetreeks en dacht 'dit moet ik ook kunnen!' Haar vader dacht dat het haar niet zou lukken met haar drukke gezinsleven. Ze besloten een weddenschap aan te gaan; binnen twee jaar moest Crispijn een boek schrijven.

Na twee maanden lag er een kinderboek, kant-en-klaar met illustraties en al. Nog eens drie weken later hoorde ze dat haar boek uitgegeven zou worden. "Dat gevoel dat iemand je boek zo leuk vindt dat het uitgegeven wordt, dat heb ik maar een keer mogen meemaken," vertelt Crispijn.

Lerares vindt de liefde
Ondertussen heeft ze kinderboeken, romans, losse verhalen en hobbyboeken geschreven. 'Eilandliefde' is haar nieuwste roman. Het gaat over een lerares op een basisschool. Ze is veel te dik en heeft een laag zelfbeeld. Ze wil graag weg van de plek waar ze woont en besluit naar een eiland tussen Nederland en Denemarken te verhuizen. Daar gaat ze lesgeven aan twee kinderen. Uiteindelijk wordt ze veel zelfverzekerder daar en vindt ze de liefde van haar leven. 

Inspiratie bij een concert
Crispijn kreeg haar inspiratie voor dit boek bij een vioolconcert. "Een van de violistes was veel te dik en niet goed gekleed. Ik had het heel erg met haar te doen," vertelt de schrijfster. "Ze keek heel onzeker terwijl ze het heel goed deed. Toen dacht ik: over jou ga ik een boek maken, maar dan ga ik het wel goed voor je maken!"

'Eilandliefde' ligt vanaf dinsdag in de winkels. Crispijn heeft nog genoeg ideeën voor nieuwe boeken. Op dit moment is ze bezig met een boek over een stalker.

reacties (1)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert