Broers ontspringen jaar lang celstraf

ALMERE
Twee broers zijn het afgelopen jaar door een fout in het computersysteem van de politie uit de cel gebleven. Dat bleek vrijdag bij het gerechtshof in Leeuwarden. Ze werden twee jaar geleden veroordeeld tot drie jaar cel, voor onder meer een poging tot doodslag in Almere.

Grof geweld
De twee oud-Almeerders zouden in november 2015 met een machete op een andere man hebben ingehakt. Justitie sprak van ‘een orgie van geweld’. "Het slachtoffer vocht letterlijk voor zijn leven. Jullie mogen ongelooflijk blij zijn dat jullie vader ertussen kwam, anders was er een heel grote kans dat hij doodgeslagen was."

Fout in computersysteem politie
De rechtbank in Lelystad legde het tweetal vorig jaar een celstraf van drie jaar op, waarvan een jaar voorwaardelijk. De broers moesten onmiddellijk de cel in, maar dat is nooit gebeurd. Daarna heeft de politie de mannen nog meerdere keren aangehouden voor andere incidenten, zoals het rijden zonder rijbewijs. Toch hebben ze nooit vastgezeten door de vermoedelijke fout in het computersysteem van de politie.

Tijdens de zitting gingen de broers in hoger beroep tegen de uitspraak die de rechter in Lelystad deed. Ze vinden de straf te hoog, maar justitie komt met dezelfde strafeis. Het gerechtshof doet over twee weken uitspraak.

reacties (6)

 • Jan

   

  Wat een waardeloze rechtspraak, gewoon een aanfluiting voor een (beschaafd) land.

  reageer
 • diaz

   

  dat waren die 2 oud almeerders/antilianen toch die tweeling uit bloemenbuurt ???

  reageer
 • Faerie

   

  Dit soort mensen moeten levenslang opgesloten worden op water en brood en 0,0 buiten/sport/tv tijd, die zullen altijd een gevaar blijven voor de samenleving. Wanneer stopt Nederland met pamperen en lief zijn tegen mensen die foute dingen doen. Er zijn teveel van dit soort administratieve fouten. Het moet een keer worden versimpeld, zeker in gevallen waar verschrikkelijke dingen gewoon 100% bewezen zijn. In een kleine cel, sleutel weggooien, klaar.

  reageer
 • Duck

   

  De zelfde behandeling als zij die andere man hebben gegeven en dan pas de gevangenis in.

  reageer
 • Kim

   

  3 jaar is niks ze hebben bijna iemand vermoord.... En dan nog meerdere strafbare feiten .. Ze gaan maar door Opgeruimd staat netjes goeie les de gevangenis Anders leren ze het nooit. Tegenwoordig krijg je bijna niks voor moord of poging tot moord is toch niet normaal meer.. Ik hoop dat de rechter de juiste straf geeft aan deze 2 broers.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • HM

   

  Iemand bijna vermoord en dan drie jaar cel? Vervolgens ook nog meerdere andere misdaden plegen terwijl ze in de cel hadden moeten zitten? En dan vinden de D66 juristen het vreemd dat het volk op de PVV stemt....?

  reageer
 • omar

   

  pvv? de broers zijn gewoon nederlands hoor

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert