GroenLinks vooral verbaasd over afketsen samenwerking

GroenLinks Noordoostpolder is meer verbaasd dan teleurgesteld dat het niet gelukt is tot een gezamenlijke lijst met de PvdA te komen voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Dat vertelt raadslid Hylke Hekkenberg, zelf lid van GroenLinks, in het tv-programma Over Flevoland Gesproken dat zaterdag te zien is. 

Beide partijen werden het niet eens over de vraag welke partij de lijsttrekker zou leveren. Bij Hekkenberg overheerst vooral verbazing dat er zelfs geen compromis mogelijk was met de PvdA. In de PvdA-achterban waren kritische geluiden te horen na het afketsen van de samenwerking.

Hekkenberg ziet er geen probleem in tot aan de verkiezingen door te gaan in de gecombineerde fractie PvdA/GroenLinks, ook als de partijen los van elkaar de campagne in gaan. Hij benadrukt dat de samenwerking inhoudelijk goed verloopt.
 

reacties (14)

 • Jan

   

  Die fiscale apocalyps, zoals jij het noemt, wordt eerder veroorzaakt door de wens van Groen Links om iedereen die hier maar naar toe wil komen, op wat we nog niet zo heel lang geleden illegale wijze hadden genoemd, met open armen en portefeuille te ontvangen. Enig idee wat dat doet met de fiscale opbrengsten van de werkende Nederlander? Al die immigranten die voor 80% hun verdere leven bijstand zullen ontvangen?

  reageer
 • Wiebe

   

  Minder autorijden en minder eten zou voor de meesten van ons heel gezond zijn (mijzelf inbegrepen). Wat wil je eerder, de fiscale apocalyps of die van het klimaat? Zelfs een doorgewinterde skepticus zoals ik begint te vermoeden dat er iets met het klimaat aan de hand is dat we zelf kunnen beïnvloeden.

  reageer
 • Tja

   

  Groen links is helemaal niet links. Ze zijn zo rechts als het maar kan. Als alle milieuplannen van deze elitaire hippes door zouden gaan betaald iedereen zich suf aan allerhande milieu taxen. Autorijden wordt onbetaalbaar voor het grootste gedeelte van de bevolking het groene voedsel wordt schreeuwend duur. Gas elektra door alle milieu tax heffingen schreeuwend duur en ga zo maar door. Alleen deze elitaire groep kan het allemaal wel betalen. Zij zijn bezig met het creeeren van een twee kasten systeem. Arm of rijk een tussenweg is er bij deze lui niet.

  reageer
 • Groenlinks pfffff

   

  Groenlinks is niks word niks volgende verkiezingen stemt er geen geitenwollen sok meer op

  reageer
 • Boels

   

  Nee. Wel heb ik klompen en daar ga ik soms mee in de klei staan.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Boels

   

  Mocht het op mij slaan: ik heb 47 jaar onafgebroken met plezier gewerkt en geniet nu van mijn spaarcenten in een pensioenpot.

  reageer
 • Opa Duif

   

  Laten we hopen dat het voor beide partijen op nul zetels uidraait.

  reageer
 • Maartje

   

  Zelden zo'n goede treffende analyse gezien. Ik ben het helemaal met je eens Boels.

  reageer
 • Henkzegt

   

  Zegt iemand die werkeloos is......

  reageer
 • Henk

   

  ZE bestaan nog, de mannen met paardenstaarten uit je jaren 60 !!!!!!! Gelukkig hun ideeën ook nog. Hulde aan deze fossielen

  reageer
 • Oma gans

   

  De pvda nop had gehoopt dat jesse in het kabinet zou stappen en dus bij volgende gemeenteraadsverkiezingen beide zetels warm gehouden kunnen worden Door pvda ers. Die droom is nu uiteen gespat. Op naar 0 zetels voor deze voormalige arbeiderspartij! ! Grachtengordel elite

  reageer
 • Jan

   

  Wat ben je toch een razend slim manneke Boels.

  reageer
 • jan

   

  Groen Links valt niks te verwijten. Dit was allemaal al lang besloten tijdens de elitaire staatsgreep die plaats heeft gevonden bij de PvdA.

  reageer
 • Boels

   

  Groen is niet links en dat zou iedereen door moeten hebben. Groen is een religie van gesubsidieerde pseudo-intellectuelen die pretvakken hebben gestudeerd en nog nooit zinvolle arbeid hebben geleverd.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert