Brede steun schoolbesturen voor onderwijsacties

Flevoland 18 juni 2017
Negen schoolbesturen in Flevoland steunen de actie in het basisonderwijs op 27 juni. De actie wordt gehouden om de werkdruk te verlagen, de salarissen te verhogen en het oplopende tekort aan docenten tegen te gaan. 

'Werkonderbreking terecht'
De schoolbesturen hebben officieel aan het comité PO In Actie laten weten achter het uur werkonderbreking te staan. Het gaat om:
- Almere Speciaal
- De Almeerse Scholengroep
- Stichting Prima Almere
- de SCPO Lelystad en Noordoostpolder
- Stichting Katholiek Onderwijs Flevoland en Veluwe
- Spil Basisscholen Dronten
- Stichting Aves Noordoostpolder
- Stichting SchOOL in Lelystad.

Ouders gevraagd oplossing te vinden voor werkonderbreking
De schoolbesturen hebben de ouders laten weten dat het eerste uur op 27 juni uitvalt en er geen les wordt gegeven. Ouders zullen zelf iets moeten regelen voor de opvang van de kinderen. Veel onderwijzers komen die ochtend bij elkaar om te bespreken wat zij kunnen doen om de werkdruk te verlichten. De overige zaken zal politiek Den Haag moeten regelen. 

Het PO-Front organiseert daarom op 27 juni een manifestatie in Den Haag. De acties krijgen veel steun. Een online petitie is inmiddels ruim 200.000 keer ondertekend

Uit onderzoek van Omroep Flevoland, de Regionale Omroepen en de NOS in april bleek dat leerkrachten een hoge werkdruk ervaren. Vooral de administratieve werkzaamheden gaan ten koste van het onderwijs.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer