"Extra inzet nodig om economische kansen luchthaven te verzilveren"

LELYSTAD
Er zijn extra inspanningen nodig om de Lelystadse economie te laten profiteren van de toekomstige groei van Lelystad Airport. "Er moet nog een tandje bij", zegt Andries Greiner zondag in het tv-programma Over Flevoland Gesproken. Greiner neemt deze maand afscheid als voorzitter van de Bedrijfskring Lelystad.

De oud-gedeputeerde pleit al langer voor een economisch programma om de effecten van de groei van de luchthaven ten volle te benutten.

Hij zou graag zien dat overheden en bedrijven zich buigen over de vraag wat de luchthaven gaat betekenen voor de verschillende economische sectoren in Lelystad. Greiner verwijst daarbij naar het winkelcentrum op Schiphol, dat hét economische succes is van de luchthaven.

reacties (10)

 • Jan

   

  Lekker doorgroeien nee lekker niet bouwen ga maar naar Amsterdam of laat die vliegtuigen over Lelystad dalen.grote onzin dit vliegveld terwijl halfuur verder Schiphol ligt.

  reageer
 • Jopie

   

  Daar gaan we weer, de economie extra stimuleren waarmee dan? Een winkelcentrum op de Airport, laat me niet lachen zeg, vanaf dat vliegveld straks vertrekken alleen mensen die voor een ticket het absolute minimum willen of kunnen betalen of een all inclusive boeken voor een week van 299€ en die gaan echt niks meer besteden dan het hoogst noodzakelijke. Lees het nieuws van vandaag dat is veel interessanter van de beoogde 64 vluchten hebben ze het nu al over het dubbele in 2020 en 75000 vluchten over pak weg 10 jaar. Fijn voor de leefomgeving, nog fijner voor het milieu. Gefeliciteerd zgn promoten en voorstanders van de nog te bouwen Airport Lelestad. Straks niet klagen als je leefomgeving naar de knoppen is en het eerste toestel erg boven een woonwijk neerstort na een botsing met een vliegtuig opweg naar Schiphol.

  reageer
 • Bas

   

  Tjee wat veel woorden voor onzin!

 • Flevofan

   

  Dus als je een andere mening hebt gelijk maar uitsluiten. Als die vluchten hier vertrekken heb je toch geen keuze, dus zul je wel moeten. Ik ben tegen het vliegveld, omdat er genoeg vliegvelden zijn in Nederland, maar die lijden, op Schiphol na, allemaal verlies. (Eindhoven, Maastricht, Rotterdam, Twente, Eelde) Ik zeg, maak daar dan gebruik van. De infra structuur ligt er daar al . Als je alleen kleinschalig gaat kijken is het in economisch beland van Lelystad. Denk dat je veel meer landelijk moet kijken wat beter is. Hier gaan ineens economische waarden voor de trots van Lelystad, het natuurpark en Oostvaarders plassen en de gezonde lucht. Ik denk daarom Piet dat je deze gebieden niet meer mag bezoeken, want mede door jouw toedoen gaan ze achteruit.

  reageer
 • Henk

   

  Of die verliesgevende vliegveldjes sluiten en een goede tweede luchthaven nabij schiphol (lelystad) maken. U kunt overal heen vliegen vanuit schiphol hoor alleen gaat het u straks ook om de centen en kiest u toch voor lelystad. Rubberen principes noemen ze dat.....

 • HH

   

  Eindhoven en Rotterdam maken geen verlies, en groeien ook fors. Twente is geen burgerluchthaven geworden, en het terrein wordt inmiddels herontwikkeld. Eelde en Maastricht liggen te ver van de Randstad.

 • J10

   

  Ik rij door naar Eindhoven. Alles is daar al jaren klaar. Lelystad is amper begonnen.

  reageer
 • Poe

   

  Keer door vertraging het tijdslot niet meer gehaald. Landen op Schiphol, met de bus naar Eindhoven en dan met de auto naar de polder. Nee bedankt, dat nooit meer..of Düsseldorf of Schiphol.

 • Piet

   

  Zouden we een lijst kunnen bijhouden van alle mensen die nu klagen over de luchthaven. Die kunnen we dan na opening weren als ze een goedkope vakantievluchten willen maken. Niet nu klagen en straks toch gebruiken!!

  reageer
 • P. Raadgever

   

  Bravo Piet, moeten we zeker doen... Al die negativelingen staan straks vooraan bij de opening. Voor de gratis borrel en bitterballen.. Schijnheiligen!!!!

 • laat alle reacties zien
 • HH

   

  Heeft die Greiner onder een steen gelegen? De ontwikkeling van Lelystad Airport Businesspark loopt als een trein. Dus hoezo extra inzet nodig? Deze CDA'er weet duidelijk niet waar hij het over heeft; gelukkig is hij geen gedeputeerde meer.

  reageer
 • AA

   

  Denk het wel. Ik vraag me al jaren af wat dhr Greiner met zn gekwezel uberhaubt voor de provincie betekend heeft anders dan op kosten van de provincie rondreizen, borrels afschuimen en open deuren opentrappen.

 • Kees

   

  Als je de angst dat je boot mist maar groot genoeg maakt raken mensen vanzelf in paniek en hollen ze achter je aan. Een trucje dat bestuurders en de politiek al jaren beheersen. Ook al gaat het te koste van onze prachtige provincie. O ja en voordat mensen gaan roepen liever gisteren dan vandaag, dan hoef ik niet zo vervtevrijden, lekker vliegen dichtbij etc.... 1-dan woon je waarschijnlijk niet onder een aanvliegroute 2-je bent zo afgestompt dat het je allemaal niet meer uitmaakt 3-ziek hulp

  reageer
 • P. Raadgever

   

  Punt 1. Wij wonen dichtbij het vliegveld. Punt 2.. Wij zijn niet afgestomd, wij zijn vooruitstrevend. Punt 3... Wij zijn niet ziek en hebben geen hulp nodig, maar wij gebruiken wel onze hersens.. Punt 4.... Als jij één van deze punten snapt dan ben je al op de goede weg!!!

 • lelystedeling

   

  Weer een winkelcentrum erbij ? Absoluut niet doen, want dan verdwijnen alle winkels in ons stadshart en wordt het een concurrent van BataviaStad, wat dan ook leegloopt.

  reageer
 • Henk

   

  Batavia stad Al niet leeglopen want daar doen ze wel wat de klanten graag zien. In de gordiaan komen ondernemers alleen voor hun eigen belang op en geven de gemeente de schuld van parkeergeld. Als ze in de gordiaan nu een gezamenlijk optrekken en de klant voorop stelden werd dat ook wel wat. Schuld ligt 100% bij de ondernemers zelf!

 • Henk

   

  Wel even het koninkrijk van zonnekoning Aat erbuiten houden. Dronten klaagt alleen maar dus ook geen economisch voordeel. Net als de windmolens van urk. Urk klaagde alleen maar en toen ze er kwamen wilden ze er aan helpen meebouwen...... dus niet. Urker bedrijven werden uitgesloten. Nu even hetzelfde met dronten doen. Is het voordeel als je zon burgemeester hebt, leg de schuld maar bij hem

  reageer
 • Maartje

   

  Stop voor het echt te laat is. Dit vliegveld moet niet worden uitgebreid, maar moet per direct worden gesloten. Een goed alternatief is om op de plaats van dit vliegveld een veld met zonnepanelen aan te leggen.

  reageer
 • HH

   

  De Maartje die wij hier van het forum kennen, is juist wel altijd positief over Lelystad Airport. En zonnepanelen zijn natuurlijk 0,0 alternatief voor de toename van het luchtverkeer. Gebruik eerlijke argumenten als je bang bent voor overlast!

 • Poe

   

  Dat is geen alternatief. Dat vliegveld komt er gelukkig en nu proberen er zo veel mogelijk profijt van te hebben.

 • Flevogoed

   

  Ik zeg vol gas erop , hoe groter hoe beter alleen maar klagen hebben we niks aan .

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert