Feest bij jubilerende Rotary Club

DRONTEN
Rotaryclub Dronten bestaat dit jaar 50 jaar. De club begon ooit met vier leden, Lammert Segaar, Arie Stehouwer, Kees van Noort en Jan Dijkstra. Tegenwoordig zijn ze met zo'n 100 mannen én vrouwen. Dames mogen sinds 1989 ook lid worden. 

De Rotary Club Dronten is een serviceclub, maar vooral ook vriendenclub waar mensen uit het bedrijfsleven bij elkaar komen. Ze proberen samen goede doelen te bereiken en te ondersteunen.  

De club ontstond in een periode dat de gemeenschap van Dronten, Swifterbant en Biddinghuizen vorm kreeg. Als eerste voorzitter werd Ivo Ekker gekozen. Hij vond dat een bijzondere ervaring.

Er zijn veel voorzitters geweest sindsdien en in dit jubileumjaar kreeg Remco Bosma de eer om voorzitter te zijn. "Dat voelt ook echt als een eer," laat hij weten. "Dat ze het vertrouwen in je hebben om in een belangrijk jaar dit te mogen doen."

Bosma kijkt dan ook vooral naar de toekomst, waarin jongeren centraal staan. Vorig jaar hebben ze daarom het Geert Popkema Jeugdfonds opgericht. "Jeugd is en heeft de toekomst. En met dit fonds kunnen we de jeugd extra ondersteunen," laat hij weten. 

Tijdens de jubileumavond werd de Paul Harris Fellow-onderscheiding uitgereikt aan bestuurslid Jack Dekker. Dit is de hoogste onderscheiding van Rotary International. Deze werd uitgereikt door de voorzitter van Duitse zusterclub Bremervörde-Zeven. Volgens de Rotary is het heel bijzonder dat een buitenlandse club de onderscheiding aan een lid van Dronten geeft.

reacties (3)

 • Inwoner Dronten

   

  Rotary, Old Fellowe en Probus het zijn ook een stelletje,vaak oude mannen en vrouwen, die denken dat ze alle wijsheid hebben, vooral in Dronten. Je moet over heel veel kwaliteiten beschikken als je er voor uitgenodigd wordt om lid te mogen worden. Ballotage heet dat. En wat krijg je dan een stelletje naar elkaar knikkende mannen vrouwen, want je hoort erbij. Waarbij, bij een stelletje grijskoppen die nog steeds denken dat ze de wereld verbeteren kunnen. Gelukkig een uitstervende groep.

  reageer
 • Suikerbietenrepubliek

   

  Deze goede doelen ondernemersclub wil dus dit jaar de jongeren gaan helpen, dit is heel hard nodig en eigenlijk te laat er zijn nu al meerdere generaties jongeren welke je als verloren kunt beschouwen en juist daar is de ondernemerslobby schuldig aan. Werknemers boven de 60 gaan absoluut niet meer akkoord met een vervroegd uitreden daarvoor is het minimum bestaan teveel voor uitgekleed. Of geven ze deze jongeren alleenmaal eenmalig een lolly zoals in Rotterdam?

  reageer
 • Jack Sparrow

   

  Groepje over het paard getilde mannen en vrouwen. Rotary is niet meer van deze tijd. Bestaat uit oude ondernemers.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert