Jongen van Walibi gestuurd na gevaarlijke "the floor is lava" actie

BIDDINGHUIZEN • Ma 19 juni 2017 | 10:40 • Maandag 19 juni 2017 | 10:40
Een jongen is onlangs weggestuurd van attractiepark Walibi in Biddinghuizen. Ook heeft hij een parkverbod gekregen voor de komende twee jaar. 

Op internet dook er een filmpje op van de jongen die met vrienden in een bootje zit van de attractie El Rio Grande. Op een bepaald moment riep één van hen "the floor is lava". Dit is een populair spel en de regel is dat je vijf seconden de tijd krijgt om de vloer niet meer aan te raken. De jongen sprong uit het bootje het water in. Hij werd direct opgemerkt door de beveiligingscamera's van Walibi en is het park uitgezet. 

Het is verboden om het water in te gaan en ook erg gevaarlijk door ook de stroomversnellingen in de route. In 2013 raakte een 10-jarig meisje haar voet kwijt na een ongeluk. Sindsdien zijn er nog meer borden geplaatst langs de route dat het verboden is om uit de boot te gaan.

"We vinden 'the floor is lava' wel leuk, maar wel op een veilige manier. En ok, het was warm, maar dit mag echt niet. Het kan ook gevaarlijk zijn voor andere gasten," zegt een woordvoerder van Walibi.
[https://www.youtube.com/watch?v=bh9YWWurOoo&feature=youtu.be]

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel