Jongen van Walibi gestuurd na gevaarlijke "the floor is lava" actie

BIDDINGHUIZEN
Een jongen is onlangs weggestuurd van attractiepark Walibi in Biddinghuizen. Ook heeft hij een parkverbod gekregen voor de komende twee jaar. 

Op internet dook er een filmpje op van de jongen die met vrienden in een bootje zit van de attractie El Rio Grande. Op een bepaald moment riep één van hen "the floor is lava". Dit is een populair spel en de regel is dat je vijf seconden de tijd krijgt om de vloer niet meer aan te raken. De jongen sprong uit het bootje het water in. Hij werd direct opgemerkt door de beveiligingscamera's van Walibi en is het park uitgezet. 

Het is verboden om het water in te gaan en ook erg gevaarlijk door ook de stroomversnellingen in de route. In 2013 raakte een 10-jarig meisje haar voet kwijt na een ongeluk. Sindsdien zijn er nog meer borden geplaatst langs de route dat het verboden is om uit de boot te gaan.

"We vinden 'the floor is lava' wel leuk, maar wel op een veilige manier. En ok, het was warm, maar dit mag echt niet. Het kan ook gevaarlijk zijn voor andere gasten," zegt een woordvoerder van Walibi.

reacties (8)

 • Dirk2

   

  Heel correct! Trieste aandacht-vrager. Zal op school ook wel de leukste etter van de klas zijn? En dan straks zeuren om zijn rechten, plichten ho maar!

  reageer
 • wat een kinderachtig mannetje...

  reageer
 • Schaapjes

   

  Terecht wat een idioot

  reageer
 • Bromsnor

   

  Erg leuk overal waar je komt dat soort dronken gasten, maar niet heus.

  reageer
 • Ron

   

  Belachelijk gedoe.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Pot

   

  Eruit zetten.. oke Maar vaarverbod.... Gaat wel erg ver. Het is wen domme ondoordachte actie. Geen bewuste misdrijf

  reageer
 • kees d.

   

  I.V.M. de warmte stroomt de El Rio Grande sneller waardoor er meer water in de boot kan spatten. Daar door kan de waterstroming sterker zijn dan de persoon die er in springt. Doordat het direct is op gemerkt is onmiddellijk de noodknop ingedrukt en erger voorkomen. Wat ook inhoud dat de attractie hellemaal opnieuw moet worden opgestart wat dan weer niet zo leuk is voor de mensen in de wachtrij. Ga eens een poosje bij Walibi werken voordat je commentaar geeft.

 • kees d.

   

  Nu nog de handhaving hiervan. Met de wisselende controleurs bij de entree is dat niet te doen of je moet een levensgrote foto van die knaap bij de ingang ophangen.

  reageer
 • Lubbert

   

  Lekker figuur zeg.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert