Twee-onder-een-kap woningen populair

FLEVOLAND
Twee-onder-een-kapwoningen zijn ontzettend populair in de provincie. Dat blijkt uit cijfers van het Kadaster. De verkoop van dat type woning is met 71% gestegen vergeleken met dezelfde periode in mei vorig jaar. 

Gelderland volgt Flevoland op de voet met een stijging van 67%. In Zeeland steeg de verkoop van twee-onder-een-kap woningen het minst, met 2%. Landelijk is de verkoop gemiddeld met 40% gestegen.  

​[https://localfocus2.appspot.com/5947a4a7762e8]

De verkoop van hoekwoningen gaat ook hard in Flevoland. Die steeg met bijna 60% ten opzichte van vorig jaar. Appartementen wisselden vorig jaar het minst van eigenaar. 

reacties (3)

 • pieter

   

  twee onder een kap, ? allesbrander,vuurkorf, iedere avond de barbecue. ?

  reageer
 • Pieter

   

  Niet helemaal eens met de reactie van Faerie want dat zou inhouden dat een stad als Amsterdam over het algemeen ongelukige mensen zouden leven drukker,gestrest en weinig ruimte terwijl in Amsterdam haast geen huis te krijgen is en als je er al een kan vinden betaal je de hoofdprijs. Je moet ook geluk hebben met je buren juist met een twee onder een kap als je het dan niet met je buren kan vinden heb je beiden al een groot probleem want je kan elkaar nauwelijks ontwijken. Ik denk dat het niet uit maakt waar je woont je moet er zelf het beste van maken, of zijn mensen die vrijstaand wonen het gelukkigst?

  reageer
 • Faerie

   

  Niet zo gek of verrassend hoor, mensen willen denk ik zo min mogelijk buren hebben. Men is steeds meer privé, zoekt rust in huis of in elk geval eigen levensstijl en is daarmee sneller geïrriteerd door anderen en leefgeluiden/geuren van buren. Het is iets wat je alleen kunt nastreven helaas als je geld hebt of geluk. De meeste mensen in kleine woningen in drukke buurten zijn denk ik ook veel ongelukkiger en meer gestrest. Ik denk dat daar qua gezondheid van de mens heel veel te winnen valt. Maar goed, de trend is toch om vooral minima zoveel mogelijk propperig te huisvesten, want eigenlijk hebben ze geen recht op een menswaardig bestaan. Ach, zolang we hier nog geen Londense taferelen hebben zal niemand er iets over zeggen.

  reageer
 • Poe

   

  Ligt er maar helemaal aan..de trend is om minima in sociale huurwoningen te plaatsen..proppen gebeurd in de grote stad, maar je ziet juist dat men naar de stad trekt in plaats van naar het platteland. En in de stad weet je dat je geluiden hebt, dus irriteer je er juist minder aan dan in een dorp waar je voor je rust woont. Klopt niet heel veel van je verhaal..

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert