VVD wil opheldering over sluiting Europaschool

ALMERE
De VVD is verbaasd over de sluiting van de Europaschool in Almere Poort. De school voor basisonderwijs wordt na dit schooljaar opgeheven. De partij begrijpt niet dat dit in een groeiend stadsdeel nodig is en stelt hierover schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders.

De school heeft de afgelopen jaren minder nieuwe leerlingen gekregen dan verwacht. De partij wijst erop dat de Almeerse Scholengroep op hetzelfde moment wel een plan heeft ingediend om in de buurt van de Europaschool een nieuwe school te openen. De VVD wil weten of de voorgenomen sluiting te maken heeft met het feit dat de Europaschool al langere tijd onder toezicht van Inspectie voor het Onderwijs staat.

Omdat het pand van de gemeente Almere is, wil de partij ook weten welke consequenties dit voor het schoolgebouw heeft.

reacties (3)

 • Rico

   

  Het meest frappante is dat de Columbusschool alsmaar groeit (mogen geen kinderen weigeren van de gemeente, aldus de directie) en de Europaschool sluit de deuren omdat er te weinig aanmeldingen zijn. De klassen van de Columbusschool zijn overvol wat weer ten koste gaat van de kwaliteit. Nu de Europaschool de deuren sluit, kan de Columbusschool school dat gebouw overnemen om kleinere klassen te creëeren en de kwaliteit te verhogen naar het niveau wat het moet zijn. De Europaschool heeft mijn inziens vanaf het begin te wensen overgelaten. Hopelijk doet de Gemeente Almere iets verstandigs.

  reageer
 • Suze

   

  De klassen worden helaas niet kleiner.. ook het nieuwe pand is alweer bijna vol. De Columbus zat al in een dependance. Maar ondanks de grote klassen schijnt de kwaliteit nog gied te zijn, naar wat ik begreep.

 • Schipper

   

  Nee scholen zijn geen bedrijven!!!

  reageer
 • Dhe

   

  Ook scholen zijn bedrijven, dus image is erg belangrijk.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert