GroenLinks wil veiliger oversteek Buizerdweg

LELYSTAD
GroenLinks in Lelystad wil een veiliger oversteekplaats voor fietsers over de Buizerdweg. Daar gaan veel kinderen naar de kinderopvang en school in de wijk Warande. 

GroenLinks dient hiervoor een motie in tijdens de gemeenteraad vanavond. 

Het is niet de eerste keer dat de partij zich druk maakt over de Buizerdweg. B&W heeft een omrij-route aangelegd van ruim 2 kilometer. Die is volgens raadslid Bas de Reus van GroenLinks niet afdoende. 

reacties (13)

 • Alexandros des Børgus

   

  Een verkeerslicht, drempel of zebrapad? Dit gaat niet helpen. Er liggen al drempels op de Buizerdweg en die werken voor geen flikker. De Buizerdweg is net zoals de Torenvalkweg een weg waar altijd te hard gereden zal blijven worden, wat je er ook mee doet zolang ie nog kaarsrecht is. Er zijn twee oplossingen die werken. 1. Leg er ter hoogte van de basisschool 4 haakse bochten in de Buizerdweg (links-rechts-rechts-links of rechts-links-links-rechts) waardoor de ontwerpsnelheid gereduceerd wordt tot 30km/h en er een veilige gelijkvloerse kruising kan worden aangelegd. Een tweede oplossing, die ik prefereer, is een fietstunnel onder de Buizerdweg door aan te leggen zoals die te vinden valt op de Vanessadreef/Gelderse Dreef. Zo wordt het autoverkeer niet gehinderd en kunnen de kleuters gescheiden van auto's naar school toe, omdat het een gebiedontsluitingsweg is voor de wijk Hollandse Hout en hier dus gegarandeerd flink wordt gereden.

  reageer
 • Alexandros des Børgus

   

  Een verkeerslicht, drempel of zebrapad? Dit gaat niet helpen. Er liggen al drempels op de Buizerdweg en die werken voor geen flikker. De Buizerdweg is net zoals de Torenvalkweg een weg waar altijd te hard gereden zal blijven worden, wat je er ook mee doet. Er zijn twee oplossingen die werken. Leg er ter hoogte van de basisschool een paar haakse bochten in de Buizerdweg waardoor de ontwerpsnelheid gereduceerd wordt tot 30km/h en er een veilige gelijkvloerse kruising ontstaat. Een tweede oplossing, die ik prefereer, is een fietstunnel onder de Buizerdweg door aan te leggen zoals die te vinden valt op de Vanessadreef/Gelderse Dreef. Zo wordt het autoverkeer niet gehinderd en kunnen de kleuters gescheiden van auto's naar school toe, omdat het een gebiedontsluitingsweg is voor de wijk Hollandse Hout en hier dus gegarandeerd flink wordt gereden.

  reageer
 • Nicolette Blom-Mulder

   

  Het zal handig zijn als er verkeersveiligheid voor de kinderen en de andere fietsers die veilig kunnen oversteken op de Buizerdweg. en geldt ook voor de bewoners en de kinderen die in Hollands Hout wonen. Omweg maken via vossentunnel kost hun en mij ook extra tijd.

  reageer
 • Tinus

   

  Ach, het is GroenLinks maar. De partij waar meneer Klvef zich zo soepel opstelt. Even volhouden nog, dan heft deze club zich vanzelf op.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Als je naar de uitslagen van de recente verkiezingen kijkt lijkt opheffing van GroenLinks voorlopig nog niet aan de orde.

 • Groene fietser

   

  Wat een domme reacties tot nu toe! Het heeft niets met GL te maken, maar met verkeerveiligheid. De gemeente is gewoon verplicht om een goede fietsoversteek te maken. Dat de VVD en andere slapende gemeenschapsgeld incasserende raadsleden daadwerkelijk sliepen bij de behandeling van dit voorstel zegt iets over de inzet van een paar actieve partijen in de raad...

  reageer
 • HH

   

  Er is een goede oversteek, maar dan moeten de kinderen wat verder rijden, en niet op de rijbaan gaan fietsen (wat ook helemaal niet mag). Misschien moeten de ouders de kinderen eens op de verkeersregels wijzen? Er zijn in Lelystad wel gevaarlijkere plekken in het verkeer, maar al die auto-ongevallen op de dreven boeien de GroenLinksers niet. Evenmin de verkeersonveiligheid door het vele groen.

 • laat alle reacties zien
 • Klaas

   

  Zorg eerst dat de bouwwerkzaamheden afgerond worden van de deen. Maak dan een lange verkeersdrempel vanaf de nieuwe basisschool en net voorbij Deen. En maakt dat stuk een woonerf heb je meteen een verplichting van 30 km zoals in de voorstaat bij de jumbo...

  reageer
 • Bas

   

  Na 10 jaar is vorig jaar pas een oversteek met verkeerslichten gemaakt op de Oostrandreef t.g.v. fietsers uit de landerijen oost. De oversteek is zelfs voor Tom Dumoulin een opgave omdat het groene licht te kort brand om in 1 keer de weg over te steken. De oversteek is alleen via een achterom fietspad te bereiken. Hier hoor ik groen links geen vragen over stellen. Het interesseert blijkbaar geen enkele politieke partij of er een veilige en logische oversteek is. Ach die bewoners kiezen er immers zelf voor om daar te gaan wonen.

  reageer
 • Malle Pietje

   

  Er moet daar toch een fatsoenlijke fiets en voetgangers oversteekplaats komen. Dus waarom niet zsm. Kan makkelijk enzo veel werk is het niet.

  reageer
 • Dick

   

  Dat daar een oversteekplaats moet komen, eensch. Maar in de huidige situatie met bouwverkeer lijkt mij de "veilige omrijroute" een heel goed tijdelijk alternatief. Maar GroenLinks is net als in de landelijke politiek een Drammerig Partijtje.

  reageer
 • pieter

   

  Groenlinksers als klaar-over, ? die hebben toch niets te doen in het parlement, ! door zich zelf met hun ideologie buitenspel te plaatsen.

  reageer
 • KC

   

  Fietsers is net als water, dat zoekt altijd de kortste weg. Maak gewoon een veilige oversteek en een veilige route langs bouw.

  reageer
 • Willem dronte

   

  Hun kinderen zitten zeker daar op school

  reageer
 • Esveen

   

  Is er wel eens iets goed voor Groen Slinks?

  reageer
 • .\/\/.

   

  Dus die oversteek mag gewoon zo blijven? Of heb je gewoon een probleem omdat GroenLinks genoemd wordt?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert