Almeers stel staat terecht voor hennepteelt

ALMERE
Een Almeerse vrouw en haar man hebben werkstraffen en een voorwaardelijke gevangenisstraf tegen zich horen eisen wegens wietteelt. De politie deed in 2015 een inval in hun woning aan het Daliplantsoen en ontdekte daar 195 wietplanten. 

25.000 euro
Het OM eiste tegen de vrouw een werkstraf van 80 uur en een maand voorwaardelijke celstraf. Tegen de man is 120 uur werkstraf geëist en ook een voorwaardelijke celstraf van een maand. Als het aan het OM ligt, dan moet het stel ook de gemaakte winst van 25.000 euro terugbetalen. 

Het gezin zit diep in de schulden. Daarom begonnen ze drie jaar geleden een wietkwekerij op de zolder van hun huis. De vrouw was faliekant tegen het plan, maar stemde uiteindelijk toch toe. 

Onschuldig 
Volgens de advocaat van de vrouw is ze niet schuldig aan hennepteelt. De man deed namelijk al het werk. Maar volgens justitie heeft de vrouw ook een deel van de winst opgestreken. Daarnaast is de kwekerij gefinancierd uit de erfenis van haar opa. 

Op 4 juli doet de rechtbank uitspraak.

reacties (3)

 • Vragen

   

  Je mag een tent op zolder met peperplanten maar niet met wiet? Er gebeuren jaarlijks meer branden met een frituurpan. Neem een voorbeeld aan amerika

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  De hele buurt een etentje geven mag ook wel, omdat die zonder dat te willen risico liepen.

  reageer
 • Klaas

   

  En zondags weer vooraan in de kerk

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert