Veilige oversteekplaats MFA Warande komt er

LELYSTAD
Vóór het begin van het nieuwe schooljaar moet er een nieuwe oversteekplaats zijn bij de MFA Warande. Die stap heeft een meerderheid van de Lelystadse gemeenteraad de wethouder dinsdagavond opgedrongen. Kinderen die in de MFA naar school gaan, moeten zo veilig de Buizerdweg kunnen oversteken. 
 
Sinds de opening van de nieuwe school is er geen goede oversteekmogelijkheid meer. Ouders en kinderen moeten nu 2,4 kilometer omfietsen om via het fietspad bij de school te komen. In de praktijk betekent dit dat de Buizerdweg vaak wordt overgestoken op plekken die daar niet voor bedoeld zijn. 

Vlak naast de Multifunctionele Accommodatie wordt op dit moment nog gebouwd aan een supermarkt. Pas als die af is, zou er een nieuwe oversteekplaats worden aangelegd. Die kan daardoor nog wel 1,5 jaar op zich laten wachten.
 
De gemeenteraad vindt dat een te lange periode, en kiest nu dus voor een tijdelijke oplossing. Het initiatief voor het voorstel kwam van GroenLinks. 

reacties (4)

 • NS

   

  Fijn dat deze situatie opgelost wordt voor er gewonden vallen

  reageer
 • Bewoner lelystad

   

  Ze hebben hun zin hun kinderen kunnen straks gewoon oversteken, en de rest van lelystad die bekijken het maar die zoeken het maar uit . Zo gaat de gemeente met hun inwoners om .

  reageer
 • Rob

   

  ???????? Bespeur wat jaloezie en / of frustratie Is u nu werkelijk te beroerd om in te zien dat een dergelijke oversteekplek geen overbodige luxe is? Of is u van het slag " ikke niks dus de rest ook niks"😕

 • Roel

   

  Dat is toch mooi dat "hun" kinderen dadelijk gewoon over kunnen steken of misgunt u "ze" dat. Ik neem toch niet aan dat u dat laat afhangen van de politieke voorkeur van de ouders? Als u vindt dat er meer gevaarlijke verkeerssituatie in LLS zijn dan staat het u vrij ook actie te ondernemen.

 • HH

   

  Beste gemeenteraad, op de dreven zijn heel wat locaties waar om de haverklap ernstige ongevallen gebeuren. Ik verwacht dat u net zo voortvarend te werk gaat om die problemen aan te pakken. En verder had u voor deze MFA en de supermarkt beter een andere locatie aan kunnen wijzen dan langs de Buizerdweg. U bent zelf verantwoordelijk voor de combinatie van een drukke weg en een school.

  reageer
 • Alexandros des Børgus

   

  Dat gaat wel een flinke duit kosten om alle dreven in de stijl te gaan maken van de Zuigerplasdreef tussen het ziekenhuis en Palazzo en/of de Houtribweg tussen Batavia Stad en Lelystad-Haven. Buiten dat ga je de hardrijders van Lelystad (die graag 100 km/h over de brede dreven rijden, omdat dit op zicht wel te doen lijkt) niet heel erg blij maken.

 • KC

   

  Goed gedaan van de gemeente raad. Eindelijk hebben zij hun verantwoording genomen en geluisterd naar de burgers.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert