Veilige oversteekplaats MFA Warande komt er

LELYSTAD • Di 20 juni 2017 | 21:40 • Dinsdag 20 juni 2017 | 21:40
Vóór het begin van het nieuwe schooljaar moet er een nieuwe oversteekplaats zijn bij de MFA Warande. Die stap heeft een meerderheid van de Lelystadse gemeenteraad de wethouder dinsdagavond opgedrongen. Kinderen die in de MFA naar school gaan, moeten zo veilig de Buizerdweg kunnen oversteken. 
 
Sinds de opening van de nieuwe school is er geen goede oversteekmogelijkheid meer. Ouders en kinderen moeten nu 2,4 kilometer omfietsen om via het fietspad bij de school te komen. In de praktijk betekent dit dat de Buizerdweg vaak wordt overgestoken op plekken die daar niet voor bedoeld zijn. 

Vlak naast de Multifunctionele Accommodatie wordt op dit moment nog gebouwd aan een supermarkt. Pas als die af is, zou er een nieuwe oversteekplaats worden aangelegd. Die kan daardoor nog wel 1,5 jaar op zich laten wachten.
 
De gemeenteraad vindt dat een te lange periode, en kiest nu dus voor een tijdelijke oplossing. Het initiatief voor het voorstel kwam van GroenLinks. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel