Plannen woonwijk Schokkerhoek gaan door

URK
Urk krijgt er de komende jaren een nieuwe woonwijk bij. Alle partijen in de gemeenteraad hebben dinsdagavond aangegeven dat ze in gaan stemmen met de plannen voor de nieuwe wijk Schokkerhoek.

Met de aanleg van de wijk wordt de lang besproken 'stap over de Urkervaart' gemaakt. De nieuwe woonwijk komt aan de Domineesweg, voor bedrijventerrein Zwolsehoek. Aan de andere kant wordt Schokkerhoek begrensd door de Urkervaart. De gemeente denkt door de bouw van de 1.450 huizen de dorpsentree te kunnen verbeteren. Tot nu toe kent Urk aan de zuidkant van de Urkervaart alleen bedrijven. 

Nieuwe ontsluitingsweg
Samen met de aanleg van de nieuwe woonwijk komt er een nieuwe ontsluitingsweg tussen de Domineesweg en de Urkerweg. Daarnaast komt er een derde verkeersbrug over de Urkervaart, een langgekoesterde wens van veel Urkers.

Ook de dreigende gedwongen verhuizing van kinderboerderij De Stekplek is naar tevredenheid opgelost. De bouw van Schokkerhoek heeft geen invloed op de locatie, de kinderboerderij kan blijven waar die zit.

Urk kan 20 jaar vooruit
Alle partijen in de raad zijn blij dat met de bouw van Schokkerhoek in de steeds groter wordende woningbehoefte van de gemeente wordt voorzien. Op deze manier zijn toekomstige woningzoekers niet gedwongen naar andere plaatsen te verhuizen. Volgens wethouder Gerrit Post Jr. kunnen in 2021 de eerste bewoners hun intrek nemen.

reacties (17)

 • Piet schenk

   

  Toevallig kwam ik,een klein jaar geleden degene tegen die mij de grond onder de oranjewijk aanbood. Ik heb de aankoopprijs 1 op 1 voorgelegd aan de gemeente. De had geen belangstelling was iets te duur. Bij aankoop was urk verzekerd geweest van ongeveer tien jaar bouwen zonder formele belemmeringen. Want wie geeft straks in schokkerhoek alle vrijstellingen voo geluid etc. Watooit begonnen is als ee tactiek om speculaten te misleiden dreigt nu werkelijkheid te worden.

  reageer
 • Maartje

   

  Geweldig plan. Zo ontstaat er ruimte om veel statushouders te huisvesten.

  reageer
 • Top

   

  Mooi, lekker veel huizen erbij. Laat de zeurders maar zeuren er zijn een aantal mensen die zo tegen de coalitie zijn dat ze overal op tegen zijn. Ook als de plannen compleet tegenovergesteld zouden zijn.

  reageer
 • Mop

   

  De burgers kunnen diep in de buidel tasten door al deze fouten.

 • Leen

   

  Er wordt telkens over Geert lieg gesproken. Recent maakte ik het mee dat Dirk Taanman ook heel negatief over wethouder Geert Post sprak over het begraven. Taanman was heel negatief en spaarde zijn eigen wethouder niet en noemde hem tussen neus en lip ook een leugenaar. Dirk Taanman koos duidelijk voor zichzelf.

  reageer
 • Juffrouw

   

  Leer bij Dirk Taanman kennen. Ik ga bijna iedere dag met hem om en hij heeft een dubbel gezicht en is zelf een achterbakse leugenaar. Daarnaast is Dirk Taanman ook heel gemeen en vals.

 • Andre de Vries

   

  Jaren heb ik geroepen dat het college haast moest maken om grond aan te kopen. Helaas hebben ze dit verzuimd. Alleen oud wethouder Albert Pieter Hakvoort wist hoe hij grond moest kopen van boeren.

  reageer
 • Teun

   

  Urk had na de inpoldering gelijk 5000ha grond erbij moeten krijgen.. Het is toch belachelijk dat we nu voor elke m2 de hoofdprijs moeten betalen? De grond waar de wijk moet komen staat nu nog vol aardappels, en moet in 2021 al zijn bebouwd? Dat lijkt er dus weer op dat de grond onder je voeten wegzakt..

 • laat alle reacties zien
 • Steven

   

  Het is tijd voor de VVD op Urk. De prestaties van Hart voor Urk zijn om te huilen. Is dit nu de partij die wil opkomen voor ALLE burgers van Urk. Mensen als Leendert Hakvoort, Jelle Jonkers en vooral Frans Lucas passen niet bij deze partij. Hun wethouder is ook niet de sterkste, maar altijd nog eerlijker dan Geert lieg. Geert Post maakt liever heel Urk kapot, dan dat hij stopt als wethouder.

  reageer
 • ikke

   

  Woningen zonder aardgasaansluiting neem ik aan?

  reageer
 • Piet

   

  Waarom daar bouwen urk. Nu kan je straks het industrie richting de dijk maken. En vergeet niet de overlast van het industrie in de nieuwe wijk. En dan straks moet het industrie weg omdat het geen gezicht is. Want daar moeten dan ook maar huizen komen.

  reageer
 • Knielus

   

  Helemaal mee eens Piet..! Wie wil er nu naast zo'n bedrijventerein wonen en logistiek gezien is dit een hele domme zet van de gemeente Urk. Maar ja projectontwikkelaars worden rijk van de Urker gemeenschap dankzij de gemeente Urk zoals in het verleden al genoeg aangetoond is.. 😓

 • Kritiesj

   

  Urkers wanneer je het er niet mee eens bent sla de handen ineen, en zorg dat de Post met post.nl per exprespost verstuurd word op een onbekend adres en kom met nieuwe plannen. Als de grond overigens in handen van de projectontwikkelaar is,vraag ik mij af wie tipte hem.

  reageer
 • Jacob

   

  De grootste schok met schokkerhoek wordt dat de gemeente geen eigenaar is van de grond. Wist dit college niet dat hun primaire taak is om grond te bemachtigen voor haar inwoners?

  reageer
 • Knielus

   

  Whuhaha, de zuurpruimen gaan weer heerlijk los op dit geweldige plan. 1450 huizen, prachtig plan. Raar dat alle wijsneuzen het hier vooral na de tijd zo goed weten..

  reageer
 • Bouke

   

  Ik ken Gerrit heel goed. Hij is druk met aankoopmakelaar en wij als burgers de hoofdprijs voor de grond betalen. Gerrit Post kan niet onderhandelen met boeren. Gerrit kan alleen slijmen met zijn ome Jan Koffeman om wethouder te mogen blijven.

  reageer
 • Klaas Jelle

   

  Ik begreep anders dat ome Jan wilde stoppen met de politiek. Hart voor Urk lijkt meer op smart voor Urk. Gerrit Post heeft alleen de 950 stemmen van ome Jan Koffeman nodig. Daarna mag Jan Koffeman met pensioen. Hoezo kiezersbedrog?

 • Pieter

   

  De gemeente grens van urk officieel al tot het urkerdwarspad door. Waarom aan de overkant gaan bouwen terwijl er nog genoeg grond voor handen is waar nu al wordt gebouwd. Straks geen grond meer voor nieuwe bedrijvigheid of wonen middennin een industrie gebied. Nou das fijn zeg. Wat betreft de derde brug die had op de plek van de fietsbrug moeten zitten.

  reageer
 • Pieter

   

  De twee wethoudersPOSTen zitten er voor hun eigen portemonnee. Als schoolmeester was Geert Post ook al een ramp. Vanwege hun onkunde mogen de burgers van Urk de rekening betalen.

  reageer
 • Polderaar

   

  Mooi voor Urk, maar is dit het volledige verhaal? De grond is niet van de gemeente, maar van een projectontwikkelaar. Door het nieuwe bestemmingsplan heeft de grond niet meer de waarde landbouwgrond maar van woningbouwgrond, en is daarmee plotsklaps veel meer waard. De gemeente gaat hier dus waarschijnlijk nog geen euro aan verdienen. Wie weet hoe dit precies zit?

  reageer
 • Willem

   

  De zoveelste blunder van dit college. Gerrit Post is drukker met aankoopmakelaar dan de belangen voor de gemeente Urk. Hoelang is het geleden dat de gemeente Urk grond heeft aangekocht? Of heeft dit college geen kwaliteiten om grond aan te kopen? De grond is van de boeren en onze burgers mogen straks de hoofdprijs voor de grond betalen omdat dit college geen oog heeft voor de burgers van Urk.

 • Eduard

   

  Wie wil daar nou wonen

  reageer
 • Joop

   

  Nog meer zuip keten

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert