Eerste succes voor burgerinitiatief speeltuin Golf Resort

LELYSTAD
De Lelystadse gemeenteraad omarmt het burgerinitiatief van bewoners van het Golf Resort die pleiten voor een speelvoorziening in hun wijk. Aangezien er aan alle eisen is voldaan, wordt het voorstel nu in behandeling genomen.

Dat betekent nog niet dat er ook daadwerkelijk een speeltuin komt. De gemeenteraad zal de komende maanden inhoudelijk naar de wens van de bewoners kijken. De bewoners willen dat de gemeente in overleg treedt met Unigolf BV, de eigenaar van de grond in het Golf Resort.

Volgens de bewoners werkt Unigolf niet mee aan hun wens voor een speeltuin. Dat terwijl in een verordening van de gemeente staat dat binnen elk woonblok een speelvoorziening moet zijn. De bewoners hopen dat de gemeente dit bij Unigolf afdwingt.

reacties (8)

 • karveel

   

  Er wonen daar zeker raadsleden. In diverse wijken speeltuig wegbezuinigd/gesloopt. en dan hier maar weer de portemonnee trekken.

  reageer
 • Bb

   

  Er zit daar zoveel geld kunnen ze dat dan niet zelf betalen ! Of zijn ze te gierig . Kunnen ze minder drinken voor in hun kluphuis

  reageer
 • Barbara

   

  Ik snap de opwinding hier niet helemaal. De plek waar dit speelterrein "misschien" gerealiseerd gaat worden komt geheel ten goede aan de koters van deze buurt. Buurt ligt redelijk veraf van de overige bewoonde werelden in Lelystad. En zoals de eerste foto hier laat zien,zou ik die berg met zand erbij betrekken, ziet er gezellig uit en stimuleert fantasie bij het kind.

  reageer
 • Inwoonster

   

  "De opwinding" is er omdat we dit allemaal willen!!!! Ieder kind heeft recht om te spelen, dus niet alleen op het Golfresort. Daarom dus de opwinding! Alle speelgebieden zijn weg bezuinigd. Het kan toch niet zo zijn dat in de "duurdere" wijken kinderen meer recht hebben om te spelen?

 • ach ja,jammer dat een gemeente hier weer intrapt zelf hebben ze div.speeltuinen wegbezuinigd nou je laat er dan maar een mooie speeltuin komen kan heel Lelystad zich daar lekker uitleven

  reageer
 • Zielig hoor, die mensen daar. Huilend en stampvoetend naar de gemeente voor 'n schommel. Nog zieliger dat de gemeente er waarschijnlijk weer intrapt.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Inwoonster

   

  Die verordening is een wassen neus. Er staat nergens een speeltoestel binnen elk woonblok! Als je daar mee zwaait wordt er ijskoude gezegd dat dat een verouderde verordening is. Dan gaat u maar naar een grote speelgelegenheid verderop.

  reageer
 • Ongeloof

   

  O ja gemeente ik heb een ingegroeide teennagel kunt u even kontakt opnemen met de dokter. Want hij wil niet naar mij luisteren. Het moet toch niet gekker worden hier in Lelystad. Heeft de gemeenteraad geen belangrijkere zaken waarover ze zich druk kunnen maken. Dit is politiek op de vierkante millimeter.

  reageer
 • HH

   

  Met de kaderstellende rol van de gemeenteraad heeft dit inderdaad weing te maken. Typisch de gemeenteraad: als ze kaders kunnen stellen, lopen ze weg, weten ze het niet, en rekken ze besluitvorming. En wel continu op populistische wijze in detail op uitvoeringskwesties ingaan. Zelfs op plekken die niet eens van de gemeente zijn (Golf Resort). Er ligt een schone taak voor de burgemeester om de raad in de juiste rol te krijgen. Maar ook de burgemeester maakt zich eerder druk om andere zaken waar ze zelf belang bij heeft.

 • Henk

   

  Gelukkig in het golfresort wel. In karveel 04 hebben de bewoners dat twee jaar geleden al gedaan maar ja daar wonen geen raadsleden die hier nu mooi mee willen scoren.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert