B en W: pulsvisserij kan niet meer terug naar oude situatie

URK
Urker vissers die hun bedrijf hebben aangepast op pulsvissen, kunnen niet meer terug naar de oude situatie als deze vorm van vissen niet meer is toegestaan. Dat zegt het college van B en W op Urk in reactie op vragen van de SGP. 

Die partij wilde onder meer weten of het college bekend is met de stand van zaken in Brussel. Daar wordt gesproken over het stopzetten van de proef met elektrisch vissen. Na de zomer komt daar meer duidelijkheid over, maar het zorgt nu al bij veel vissers voor onrust.

Van de 84 vissers die een ontheffing hebben gekregen voor pulsvisserij komen er zo'n 30 uit Urk. De mogelijke stop op de pulsvisserij is volgens het college dan ook op z'n zachtst gezegd zorgelijk en spannend. B en W zeggen daarom nauw overleg te hebben met belangenorganisaties en met contacten in Brussel.

reacties (8)

 • Brands

   

  Laat Geert Post meer zijn best doen. Soms denk ik dat hij het meer doet voor de kilometers vergoeding naar Brussel.

  reageer
 • Frenky

   

  Grappig dat sommige mensen reacties schrijven of ze het ook echt zelf geloven. Deze duurzame manier van vissen moet gewoon blijven. En in de toekomst verder ontwikkelt worden. Niks dat nieuw is is perfect. Maar dit is zeker een goede stap voorwaarts.

  reageer
 • Den

   

  Zodra er niet over vissers, maar over vissermannen wordt gesproken weet ik genoeg: leeg schrapen, onder stroom zetten, zeggen dat veel vangen zorgt voor hogere visstand, panga voor schol verkopen, poedersuiker vervoeren, onder de (zeemans)pet houden en miauwen voor meer geld. Tijd om te concluderen dat we misschien wel moeten stoopen met deze folclore.

  reageer
 • Be beste vissers en stuurlieden staan en zitten aan de wal. Dezen weten het altijd beter dan de visserman zelf..

  reageer
 • wekkers

   

  Wat echt zorgelijk is? Die pulsvissers maken alles dood, daar moet zo snel mogelijk een eind aan komen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Willem dronte

   

  Natuurlijk kunnen ze terug, niet zuren ze hebben geen zin of is de bij vangst dan geen 300 kg .

  reageer
 • Moraalridder

   

  Gelukken houdt gemeente Urk een vinger aan de puls.

  reageer
 • CJW

   

  Er wordt gesproken over een "proef" dus lijkt het me logisch dat je er dan rekening mee moet houden dat zo'n proef kan worden stopgezet. Bij pulsvisserij vang je ook heel veel ondermaatse vis en het lijkt me de bedoeling dat die de kans krijgt om groot te worden en weer voor nieuwe vis kan zorgen?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert