Busabonnementen OV regio IJsselmond op de schop

FLEVOLAND
De abonnementen in OV regio IJsselmond worden volgende maand aangepast. Het wordt goedkoper om in de daluren en weekenden te reizen. 

De huidige ster-abonnementen verdwijnen, daarvoor komt er het Altijd Vrij IJsselmond. Die is geldig op alle buslijnen van OV regio IJsselmond en op de stadsdiensten van Zwolle en Lelystad, van Syntus en Arriva. Ook is reizen op het Kamperlijntje mogelijk, de trein tussen Kampen en Zwolle. 

Volgens de provincie Flevoland is binnen de nieuwe situatie een overgroot deel van de reizigers goedkoper uit. Mensen die het Altijd Vrij IJsselmond niet willen aanschaffen voor 135 euro per maand, kunnen kiezen voor kaarten die korting per reis geven.

Zonder abonnement betaal je voortaan 1 cent extra per kilometer. 

reacties (4)

 • Gerard Altena

   

  Er zijn ook voordelen: Ik ga van 234 naar 135 euro per maand. Het enige nadeel is dat je het abonnement nog niet kunt kopen. En dat moet 5 dagen vantevoren (zichtkaart voor kampertrein). En 1 juli gaan de nieuwe abonnementen in.

  reageer
 • pieter

   

  Het "weinige aangeboden busvervoer," met de klant- onvriendelijke aansluitingen, plus de lage inflatie, rechtvaardigen dit niet, iets te maken met de hoge investeringen rond Schiphol. ??????

  reageer
 • Poe

   

  Connexxion die rond Schiphol investeert? Verklaar u nader.

 • Robert

   

  Van 48 euro per maand naar 135 euro per maand!! Lezen we over 3 maanden dat busvervoer in Flevoland gestopt is vanwege nul reizigers in de bussen?

  reageer
 • Bart

   

  Het is dan goedkoper om een kortingsabonnement aan te schaffen zodat je korting krijgt op de kilometerprijs

 • Flevo

   

  Helaas zijn er altijd mensen van het busvervoer afhankelijk, voor woon-werkverkeer bijv.

 • Pzaal

   

  Goeie rede om geen abonnement meer te kopen en gewoon zwart te reiden. Belachelijk deze zogenaamde inflatie prijs.

  reageer
 • Louise

   

  De buslijnen in Lelystad vallen hier niet onder. En met 1 ster kwam je niet ver in de regio. Met 3 sterren kom je tot de luchthaven, dus iedereen die verder gaat, Harderwijk etc. is GOEDKOPER uit.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert