Foto's maken in zwembaden: wel of niet?

FLEVOLAND
Hoe ga je in het zwembad om met fotografie? Bijna iedereen heeft een telefoon bij zich, waarmee een foto snel gemaakt is. Maar dan zet je al snel mensen op de foto die dat misschien helemaal niet willen.

De zwembaden in de provincie reageren wisselend op deze privacy-kwestie. De meeste hebben het beleid rond fotografie meegenomen in de huisregels. 

De Abelen en De Alk
Bij buitenzwembaden De Abelen in Swifterbant en De Alk in Biddinghuizen gelden de huisregels van Optisport. Dit betekent dat het filmen en fotograferen van eigen familie en vrienden mag. Er wordt wel gekeken of mensen niet te veel focussen op anderen. 

Bosbad 
Syp Warners van het Bosbad in Emmeloord zegt dat fotograferen bij hun verboden is, als vooraf geen toestemming is gevraagd. Ze vergelijkt het met het alcoholverbod dat zij hanteren.
"De controle is lastig, want je kunt mensen niet vragen de tassen te openen om te kijken of ze alcohol bij zich hebben. We kunnen mensen ook niet verbieden een telefoon mee te nemen."

't Bun en Het Baken
Bij 't Bun op Urk en Het Baken in Zeewolde is het niet toegestaan om foto's en filmpjes te maken. Volgens een woordvoerder 't Bun ligt dat erg gevoelig in zijn dorp. Tijdens zwemlessen of het afzwemmen mag het in beide zwembaden wel, want ze gaan er vanuit dat men dan alleen het eigen kind in beeld brengt. 

De Koploper 
Zwembad de Koploper in Lelystad staat het wel toe, net als het gebruik van een onderwatercamera, maar alleen als het bij bekenden is. Er zijn wel toezichthouders die letten op het cameragebruik.  

 

reacties (10)

 • red

   

  Wat is de wereld tegenwoordig toch bekrompen, man man Achter alles wordt iets gezocht .Als je gewoon lekker met je familie in t zwembad bent maak gerust een foto. Leuk voor later.

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Klopt, Japioo, maar OF heeft geen toestemming gevraagd en plaatst toch. Wellicht omdat de pers meer mag dan de particulier. Kan best meegenomen worden in de discussie; mag iedereen fotos maken en mag iedereen plaatsen?

  reageer
 • Japioo

   

  Men heeft te maken met het privacyrecht , dus foto's publiceren zonder toestemming met mensen erop afgebeeld mag dus niet , men kan het alleen publiceren als de personen in kwestie toestemming hebben gegeven , helaas is de praktijk anders en zal bijna niemand hier iets van aantrekken en het moeilijk te achterhalen valt wie de foto's heeft gepubliceerd.

  reageer
 • Gerda

   

  Daar moet je erg mee oppassen vind ik . Eigenlijk moet niemand zomaar foto's van een ander op internet delen. Helemaal niet als er verkeerde gedachtes achter zitten. Hoe men eruit ziet kan een oorzaak hebben bv een ziekte een erfelijkheids factor of iemand is vreselijk gepest op school, je kan daar iemand vreselijk mee kwetsen. Wil je je eigen fam.of vrienddn die het goed vinden delen prima maar doe geen vreemdd mensen pas daar mee op.

  reageer
 • Lasse

   

  Laten we vooral niet te moeilijk doen hierover, wat geeft het nou als je dochter er iets te bloot op staat bij een foto van een ander

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ed Molenaar

   

  Niet alleen discussiëren dat particulieren het doen, maar ook "professionals" die het in de krant plaatsen. Zie ook de foto's hier.

  reageer
 • sander

   

  Als je niet wil hebben dat je toevallig op een foto komt in of bij het zwembad , moet je thuis blijven . Wat is er nu mooier dan foto"s maken van je spelende kinderen .

  reageer
 • Tamara

   

  Nee hoor, als jij zo nodig een foto van je kind wilt hebben blijf je thuis en maak je daar je foto!

 • ja tuurlijk lelystad weer lekker tolerant

  reageer
 • Maartje

   

  Verbieden. Voor je het weet sta je op het open riool genaamd internet.

  reageer
 • LISCHA

   

  En bij de zwembaden in Almere ?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert