Foto's maken in zwembaden: wel of niet?

FLEVOLAND • Wo 21 juni 2017 | 14:26 • Woensdag 21 juni 2017 | 14:26
Hoe ga je in het zwembad om met fotografie? Bijna iedereen heeft een telefoon bij zich, waarmee een foto snel gemaakt is. Maar dan zet je al snel mensen op de foto die dat misschien helemaal niet willen.

De zwembaden in de provincie reageren wisselend op deze privacy-kwestie. De meeste hebben het beleid rond fotografie meegenomen in de huisregels. 

De Abelen en De Alk
Bij buitenzwembaden De Abelen in Swifterbant en De Alk in Biddinghuizen gelden de huisregels van Optisport. Dit betekent dat het filmen en fotograferen van eigen familie en vrienden mag. Er wordt wel gekeken of mensen niet te veel focussen op anderen. 

Bosbad 
Syp Warners van het Bosbad in Emmeloord zegt dat fotograferen bij hun verboden is, als vooraf geen toestemming is gevraagd. Ze vergelijkt het met het alcoholverbod dat zij hanteren.
"De controle is lastig, want je kunt mensen niet vragen de tassen te openen om te kijken of ze alcohol bij zich hebben. We kunnen mensen ook niet verbieden een telefoon mee te nemen."

't Bun en Het Baken
Bij 't Bun op Urk en Het Baken in Zeewolde is het niet toegestaan om foto's en filmpjes te maken. Volgens een woordvoerder 't Bun ligt dat erg gevoelig in zijn dorp. Tijdens zwemlessen of het afzwemmen mag het in beide zwembaden wel, want ze gaan er vanuit dat men dan alleen het eigen kind in beeld brengt. 

De Koploper 
Zwembad de Koploper in Lelystad staat het wel toe, net als het gebruik van een onderwatercamera, maar alleen als het bij bekenden is. Er zijn wel toezichthouders die letten op het cameragebruik.  

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel