Vrijspraak voor verwarde man die met Amalia wilde trouwen

LELYSTAD
De 35-jarige man uit Lelystad die op Nieuwjaarsdag in verwarde toestand werd opgepakt werd in de tuin van koning Willem-Alexander is door de rechtbank vrijgesproken. Bij zijn aanhouding verklaarde de man onder meer dat hij met prinses Amalia wilde trouwen.
De rechtbank erkende dat de man verward was en vreemde dingen zei, maar vond het niet genoeg om hem te veroordelen voor bedreiging.

Opgepakt bij huis koninklijke familie
Op nieuwjaarsdag spraken twee beveiligers van de Koninklijke Marechaussee de man aan in de buurt van de toegangspoort van de woning van de koninklijke familie. Hij had een blikje bier in zijn ene hand en een rijbewijs in zijn andere. De man zei dat hij prinses Amalia zijn vrouw wilde maken en dat hij een bordje spaghetti Bolognese met de familie wilde eten.

Vervolgens zei hij: “Waarom liggen er geen mijnbommen en voetsensoren op het pad? Ik kon gewoon over het pad lopen, dat is gevaarlijk. Als ik een bomgordel om zou hebben, dan had ik al veel kunnen beschadigen. Ik had jullie inmiddels ook met wapens kunnen verwonden. Het duurt altijd veel te lang voordat de politie na een melding ter plaatse komt. Wat had ik allemaal al kunnen doen?”

Geen bedreigingen 
Volgens de rechtbank zijn dit geen bedreigingen, want de man heeft niet gezegd dat hij van plan was een misdrijf te plegen. De Marechaussee heeft daarna goed gehandeld en is in gesprek gebleven met de man. Ook toen is de situatie niet bedreigend geworden. 

Eis OM
Het Openbaar Ministerie had geëist dat de man in een psychiatrische kliniek zou worden opgenomen voor een behandeling. De inwoner van Lelystad heeft aangegeven dat hij zich wel vrijwillig wil laten behandelen.

reacties (3)

 • Moraalridder

   

  Ik wilde vroeger ook met mijn schooljuffrouw trouwen.

  reageer
 • hgt

   

  Maar heeft Amalia al JA gezegd?

  reageer
 • philips cohens

   

  tja een verwarde man , alleen en schitzofreen en mischien ook nog aan de drank en dat loopt zonder toezicht in de maatschappij wegens bezuinigingen in de zorg en welzijn triest

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert