VSBfonds doneert 1 miljoen euro aan Lelykracht

LELYSTAD
Lelykracht in Lelystad heeft woensdagmiddag een flinke donatie gekregen. Uit handen van het VSBfonds kreeg de beweging een gift van een miljoen euro.

Het geld is bedoeld om Lelykracht de komende drie jaar een steuntje in de rug te geven. Zo kan de organisatie allerlei nieuwe projecten opzetten die ten goede komen aan inwoners van Lelystad. Ook komt er een onderzoek onder jongeren, om inzicht te krijgen in hun behoeften. 
 
Lelykracht kwam afgelopen week ook al in het nieuws met een project om Lelystedelingen van het roken af te krijgen. Op de actie kwamen 270 rokers af.reacties (6)

 • Bart

   

  Knap dat jullie het voor elkaar krijgen tóch te zeuren ondanks dat er een miljoen (!) euro extra aan de stad besteed gaat worden. Extern geld! Als de gemeente bezuinigt is het niet goed, als er extra geld beschikbaar komt voor maatschappelijke projecten is het óók niet goed. Wat een rotleven hebben jullie zeg, pfff. Iets minder citroenen eten, mensen :)

  reageer
 • Barbara

   

  Ik hoor van alles over plannen met en voor jongeren, maar doen ouderen ook mee? Ziek of gezond, arm of rijk, met of zonder beperking? Onderzoekt met ook hun behoeftes?

  reageer
 • Tja kreeg gelijk

   

  Een bericht over geld en Barbara heeft gelijk een reactie. Als iedere goede beweging met iedereen rekening moet houden kunnen ze wel stoppen. Niemand houdt je tegen zelf iets te regelen voor de door jou genoemde groepen.

 • HH

   

  Voor al dat geld dat naar deze instellingen - o.a. Bibliotheek - gegaan is voor Lelykracht, hebben we van dat hele Lelykracht maar erg weinig gehoord. Alleen de antirookactie. Kan er inzicht gegeven worden welke acties er gehouden zijn, wat die gekost hebben, en hoeveel deelnemers er waren? Of is het meeste subsidiegeld in de bodemloze putten van Bibliotheek en Stichting Welzijn verdwenen?

  reageer
 • Hans

   

  Fantastisch deze bijdrage van het VSB fonds. Een mooie opsteker voor Lelykracht. Volgens hun website investeert het VSB fonds in initiatieven die er aan bijdragen dat iedereen mee kan doen. Prachtige kans dit voor lelystad en haar inwoners. Moeten we nu wel allemaal mee gaan doen en niet vanaf de zijlijn blijven toekijken!

  reageer
 • HH

   

  Wat is daar fantastisch aan? Het is nog altijd volstrekt onduidelijk wat er voor de €450.000 gebeurt die de gemeente in Lelykracht gestoken heeft. Een keer een bijeenkomst met kinderen om over hobby's te oraten, en een antirookdag. De enige politieke partijen die tegen deze €450.000 waren, de Inwoeespartij en OPAplus, hadden gelijk. Zo'n bedrag uittrekken zonder dat er een gedegen plan is voor wat er met het geld gebeurt, is onacceptabel. Het was gewoon weer de zoveelste smoes van Fackeldey en cohorten om extra subsidie te pompen in de Kubus, bibliotheek, Welzijn Lelystad en Sportbedrijf. Ben benieuwd welke onderbouwing de aanvraag bij het VSBfonds had. Daar kunnen we allemaal wat van leren.

 • Dirk2

   

  Prima, dan kan de Kubus ook direct ophouden met handje ophouden bij de gemeente!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Bewoner lelystad

   

  Zo heb de gemeente weer wat om te bezuinigen van af nu geen geld meer daar naar toe

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert