AutoMaatje rijdt plaatsgenoten rond

LELYSTAD
Lelystedelingen die vanwege hun gezondheid of door financiële problemen geen auto kunnen rijden een handje helpen. Dat is het idee van het project AutoMaatje van de ANWB. De gemeente wil dit samen met Welzijn Lelystad invoeren.  

De bedoeling is dat vrijwilligers in hun eigen auto Lelystedelingen gaan rondrijden die bijvoorbeeld naar de dokter of de supermarkt moeten. Die blijven op die manier mobiel, zelfstandig en betrokken bij de samenleving, verwacht de gemeente. 

De vrijwilligers die buren gaan rondrijden, krijgen daarvoor een kleine onkostenvergoeding. Volgens de gemeente zijn er verder weinig kosten aan AutoMaatje verbonden, omdat de ANWB materiaal en begeleiding gratis beschikbaar stelt. Het zou gaan om zo'n 15.000 euro per jaar. 
 

reacties (7)

 • Opa70++

   

  Kan ik met terugwerkende kracht van de afgelopen 35 jaar mijn kilometers declareren? Wij zijn hier in de buurt niet anders gewend!! En neen, ik wil ook geen geld voor krijgen.. De dankbaarheid en een smile is voor mij voldoende.... Andersom worden wij ook voldoende geholpen bij kleine klusjes!!!

  reageer
 • .\/\/.

   

  "Kan ik met terugwerkende kracht van de afgelopen 35 jaar mijn kilometers declareren?". Ja hoor, stuur de bonnetjes maar in.

 • Barbara

   

  Ga zo door! Mensen met een natuurgetrouwe hartelijke beschaving zijn bijna uit de tijd.

 • .\/\/. (de èchte)

   

  Een soort gecentraliseerde burenhulp dus.

  reageer
 • almere

   

  voel een besparing aan komen uw aanvraag voor een scootmobiel is afgewezen , uw kunt gebruik maken van automaatje . weg zelfstandigheid dus .

  reageer
 • Een karretje dat op de zandweg reed...

   

  Dat zal wat worden met al die buren die elkaar nooit hebben voor gesteld aan elkaar. De behoefte aan "maatschappelijke betrokkenheid" zal dus in die gevallen wel meevallen. Regiotax afgedaan? Golfkarretjes ook al? Gangbaar OV niet te bereiken voor de echte ouderen, en dan nu komt de ANWB opzetten om voorlichting te geven? Wat voor een voorlichting? Zij verdienen niets aan de vrijwilligers behalve ondersteuning van hun goede naam?

  reageer
 • Barbara

   

  Volgens de gemeente zijn er verder weinig kosten aan AutoMaatje verbonden, omdat de ANWB materiaal en begeleiding gratis beschikbaar stelt. Wat voor materiaal? Wat voor begeleiding? En de golfkarren zijn alweer afgeschreven?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Taxi lelystad

   

  Uber 2.1 Lijkt dit wel

  reageer
 • P. L.

   

  Goed initiatief!! Waar meld ik me aan?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert