Politiek akkoord met centrumplan Emmeloord

NOORDOOSTPOLDER
Een meerderheid van de gemeenteraad van Noordoostpolder lijkt in te stemmen met het nieuwe centrumplan voor Emmeloord. Dat bleek woensdagavond tijdens een extra commissievergadering waarin de politici hun meningen vormden over het plan.  

Er wordt al jaren gesproken over modernisering van het plein De Deel en het omliggende winkelcentrum. Inwoners van Emmeloord reageerden eind mei positief op het laatste ontwerp voor het stadshart. In het plan komt er geen supermarkt aan De Deel en wordt het plein niet bebouwd. Wel komt er meer horeca rondom en een horecapaviljoen op De Deel. 

De SP-fractie en ONS Noordoostpolder vroegen aan het begin van de vergadering om uitstel van de meningsvorming. Dat zou worden geadviseerd door de Rekenkamer. Maar een meerderheid van de politici wilde de discussie niet over de zomer tillen. 

reacties (10)

 • Denkt men echt na?

   

  Het paviljoen lijkt wel een broeikas. Straks zullen er grote airco's op moeten om fatsoenlijk je eetgerei nog te kunnen bewaren met dit weer. Echter de agrarische bevolking zal ze wel herkennen in het glazen gebouw.De kleine startende ondernemer zal knap op onkosten gejaagd worden ,als het überhaupt daarvoor bedoeld is?

  reageer
 • HMMM

   

  Welke inwoners is wat gevraagd? Toch niet een oordeel over deze niet kloppende impressive hoop ik. Als je zo voor het Voorhuys staat dan staat de poldertoren ter hoogte van de boom. Dit geeft wel een heel vertekend en geromantiseerd beeld.

  reageer
 • Schaapjes

   

  Als inwoners konden de avonden en dagen bezoeken en dit was aangekondigd met grote advertenties in de kranten dus nu achteraf niet zo zeuren

 • tja

   

  wacht wel af of er in het jaar 2030 al wat veranderd is.

  reageer
 • Stephan Visser

   

  Het ziet er schitterend uit op papier

  reageer
 • Bergerac

   

  Als ik het goed heb begrepen zoekt de gemeente nog een sponsor; iets voor u?

 • Jef de Vries

   

  "ONS" heeft groot gelijk dat men voordat men fiat geeft aan de centrumplannen eerst meer duidelijkheid wil over hoe de kosten daarvan in de hand gehouden gaan worden. Een simpele toezegging van de heer Suelman dat het allemaal wel goed gaat komen is onvoldoende. Te vaak blijkt de trein wanneer die eenmaal vertrokken is, niet meer te stoppen en zijn kostenoverschrijdingen aan de orde van de dag. Zie het actuele gebeuren omtrent de Floriade bij buurgemeente Almere. Ook geeft "ONS" terecht aan dat de raad wel van alles kan willen, maar dat veel afhangt van derden, zoals ondernemers, die bv beslissen of ze hun zaak willen aanpassen cq verplaatsen. De gemeente kan hen dit immers niet opdragen. Op de vraag hierover aan de wethouder en projectontwikkelaar kwam geen antwoord. En lijkt het of men nog niet begonnen is dit na te vragen cq te onderzoeken. Uitkopen of schadeloosstellingen zouden zomaar voor een forse budgetoverschrijding kunnen zorgen. Het is toch niet raar dat "ONS" en de "SP" daar iets meer duidelijkheid over willen hebben voordat "de shop straks de grond in gaat" en wij als burgers weer kunnen bijlappen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Gerard

   

  Hoeveelste plan is dit wel niet? Voor het geld wat dit allemaal al wel niet gekost heeft had er al heel wat moois gestaan

  reageer
 • Karel

   

  SP en ONS hebben groot gelijk, vanaf nu heeft de gemeenteraad geen zicht meer op het geld en de mensen die nu roepen; "Meteen aan de gang", staan vooraan te schreeuwen als het gemeentebestuur roept er moet geld bij. Er is al € 20 mln in het centrum gepompt en we hebben er niets voor teruggekregen, mag je dan nu eens kritisch zijn?

  reageer
 • Dick

   

  Helemaal mee eens. Er zijn nog veel te veel onzekere factoren. Het door wethouder Suelmann genoemde bedrag van € 4 mln zou wel eens heel anders kunnen uitpakken.

 • Ja hoor.... gaat ONS weer moeilijk doen? Zo snel mogelijk beginnen nu!

  reageer
 • Schaapjes

   

  Hoppa en dan nu de schop de grond in!

  reageer
 • Johan

   

  Ik snap het niet hoor... De SP houdt een peiling die heel erg lijkt op al die dagen en avonden die de gemeente organiseerde waar de gewone burgers hun mening konden geven. Nu komt daar iets uit waar de gemeente rekening mee houdt, en nu willen ze weer wachten en kijken en wachten... En die ONS... komen er verkiezingen aan dat het naar het najaar moet, en dan zeggen dat het controversieel is en dan opnieuw beginnen? Ik vond dat de gemeente het heel goed aan heeft gepakt en er veel mensen gereageerd hebben. Complimenten daarvoor en nu een keer bezig graag!

  reageer
 • Open plan proces met een infarct

   

  Opmerkelijk is dat Johan als eerste de versnellingsbak zoekt terwijl het motorblok nog begroot moet worden.Het bizarre is dat zijn partij al jaren de polder domineert en vervolgens andere partijen een spiegel voor houd.Spiegelen is Dhr.Goos ten voeten uit maar met een hoofdstel van een paard.Het gehele plan heeft zoveel open einden dat het een spinnenweb is van onduidelijke financiële begrotingen.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert