Grote verontwaardiging over cocaïne-uitspraak

FLEVOLAND • Wo 21 juni 2017 | 21:26 • Woensdag 21 juni 2017 | 21:26

Een uitspraak van Statenlid Leonie Vestering van de Partij voor de Dieren over de relatie tussen Urker vissers en de handel in cocaïne is totaal verkeerd gevallen bij andere Statenleden. Vestering maakte de opmerking woensdagavond tijdens een debat in het provinciehuis. Daar werd gesproken over de komst van de Spaanse modegigant Inditex naar Lelystad.

"We zijn blij dat er nieuwe werkgelegenheid naar Flevoland komt. 400 werkplekken. Dat is niet mis. Maar we hadden graag gezien dat Inditex zich in Urk zou vestigen. Zodat vissers aan een nieuwe carrière kunnen beginnen. Want de handel in cocaïne vinden we toch ook niet echt een goed alternatief”, aldus de fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren. 

Verontwaardiging


CDA-Statenlid Koos Hopster zei 'flabbergasted' te zijn door de uitspraak van Vestering. Hij vroeg haar hoe ze aan het beeld van Urk en cocaïne kwam. Vestering verwees toen naar het nieuws over de vondst van 300 kilo cocaine op kotter Z-181

"Laten we niet de Urker vissers in algemene zin op die manier beschuldigen. Dat is niet helemaal correct," onderbrak Commissaris van de Koning Leen Verbeek haar. 

'Het was een grapje'


Vestering laat in een telefonische reactie weten dat de opmerking bedoeld was als grapje. Ze is geschrokken van alle commotie en krijgt reacties van boze Urkers. 

Op Twitter uiten diverse andere politici hun afkeuring over de uitspraak: 

PvdA-statenlid Willem de Jager:

 

CDA-statenlid Marianne Luyer: 

 

CDA-statenlid Johan van Slooten: 

 

 

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel