Meer zonnepanelen na geslaagde proef

ALMERE
Woningcorporatie de Alliantie in Almere gaat door met het plaatsen van zonnepanelen op daken van huurwoningen. Een proef met 700 sociale huurwoningen was volgens de corporatie zo'n succes dat het het project wordt uitgebreid.

De Alliantie had een groep Almeerders benaderd met de vraag of zij tegen betaling van hogere servicekosten zonnepanelen op het dak wilden hebben. Ruim 60% maakte gebruik van het aanbod. De tevredenheid onder de deelnemers is volgens de corporatie groot. Uiteindelijk zijn de bewoners goedkoper uit. De opbrengst van de panelen is namelijk hoger dan de servicekosten. Ook geven de huurders in een enquête aan het belangrijk te vinden iets voor het milieu te kunnen doen.

De proef heeft de Alliantie ook geleerd dat er beter gecommuniceerd moet worden over de uitvoering van het project. Zo gaven huurders in het voortraject aan dat zij meer wilden weten over wat er gaat gebeuren, wanneer en hoe, zodat zij weten wat ze kunnen verwachten. Wanneer de zonnepanelen eenmaal op het dak liggen, is vooral behoefte aan informatie over wat de bewoner zelf nog moet doen en een duidelijke handleiding. De Alliantie heeft daarop de deelnemers direct geïnformeerd.

reacties (1)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert