Installatiebedrijf Baas BV maakt excuses voor vertraging

LELYSTAD
Installatiebedrijf Baas BV in Lelystad maakt excuses voor de opgelopen vertraging bij diverse nieuwbouwprojecten in Flevoland. Baas BV is het bedrijf dat de provinciale vergunning heeft gekregen voor de aansluitingen van gas, water, elektra en internet.

De bouw van huizen gaat stug door maar het installatiebedrijf heeft te kampen met een personeelstekort. Daardoor worden nutsvoorzieningen soms maanden later aangesloten dan gepland. Nieuwe bewoners kunnen daardoor geen afspraken maken met keuken- of badkamerleveranciers. 

"Dat het begin dit jaar zó hard ging had ik ook niet verwacht," legt directeur Tiemen Schra uit. "Ik snap dat bewoners boos zijn dat het zo lang duurt, maar er komt verbetering." Schra hoopt dat de vertraging na de bouwvak is ingelopen. De volgende piek verwacht de directeur rond de kerstvakantie.

Maanden vertraging
Marien Abspoel heeft een huis gebouwd in de zelfvoorzienende wijk Oosterwold in Almere. Hij heeft in november een afspraak gemaakt voor de tweede week van februari. "Maar ze kwamen half juni pas," vertelt Abspoel. "En dat zonder enige vorm van communicatie, dat vind ik nog wel het vervelendste er van." 

Schra is zich er bewust van dat de communicatie de afgelopen weken slecht verliep. "Dat zit ons dan ook erg dwars," legt de directeur uit. "Daar hadden we ook onderbezetting en gingen telefoontjes vaak door naar de uitvoerder op locatie. Die had daar ook niet altijd tijd voor, omdat hij ook de veiligheid moet handhaven op locatie."

reacties (20)

 • Tinus

   

  Als het personeel van Baas volledige dagen zou werken wordt de productiviteit ook anders. Als je meerdere keren per week na 7.00 uur vertrekt en voor 14.00 uur thuis bent gaat er iets niet zo goed......

  reageer
 • Almere Poort

   

  Ik kom zelf ook uit dat wereldje en ook bij was er vertraging bij een nieuwbouw appartement, maar die lui zitten heus niet stil. Zij werken keihard en beseffen goed dat wij (toekomstige bewoners) ook veel last en stress hieraan overhouden, maar daar kan niet iedereen wat aan doen. Soms moet je gewoon even geduld hebben en begrip tonen voor de mensen die uren en vrije dagen inleveren om er toch voor te zorgen dat de uitloop minimaal blijft.

  reageer
 • Anoniem

   

  Dat de mensen in het veld hard werken daar twijfelt vast niemand aan. Maar 9 maanden op een aansluiting wachten en de teller loopt nog steeds, want tot op heden nog niet aangesloten, is geen minimale uitloop meer. Daarbij geen enkele vorm van communicatie. De telefooncentrale noteert terugbelnotities maar daar wordt niks mee gedaan. Op mail wordt niet gereageerd. En gezien voorgaande reactie werkt Baas blijkbaar ook niet op volgorde van aanmelding ... De fase 'begrip' en 'geduld' zijn wij allang voorbij.

 • Gerard

   

  Ook wij in november aangemeld, ruim op tijd betaald en pas op 12 juni aangesloten. Nooit enige communicatie geweest over planning, vertraging enz. Een vertraging van 4,5 maand is volledig onaccetabel, schade zal verhaald worden. Ander punt: Baas haalt de kastanjes voor Liander uit het vuur. Liander is degene waarmee een ieder een contract aangaat, die is verantwoordelijk. Tenslotte: het is van de gekke dat baas meldt rond de Kerst weer een piek verwacht. Dat suggereert weer vertragingen. Maar wanneer je dat weet zorg je ervoor dat je dan je planning en personeel op orde hebt. Zo ver vooruit is Kerst natuurlijk geen enkel excuus Tiemen Schra !!!!!!

  reageer
 • Raymond

   

  Mismanagement, verkeerde planning of gewoon teveel hooi op je vork nemen. Als het allemaal zo moeilijk gaat zou de oplossing toch simpel zijn door andere bedrijven aan te haken die het wel kunnen realiseren binnen een redelijke termijn. Waarom gaat alles uitsluitend via Baas?

  reageer
 • Mario

   

  Nauw, wij zijn aangesloten door de firma Baas en ondanks dat het niet optijd was hebben we over de werknemers welke bij ons waren niets dan lof, ze werkten alle dagen over en zelfs op zaterdag! Personeel was welkom, ik mocht zelfs wel mee de volgende dag! Het is gewoon een gekkeboel op de bouw nu en iedereen wil tegelijk een aansluiting, geen wonder dat het er zo aan toe gaat...

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Anoniempje

   

  Na 9 weken zijn we blij dat we gewoon aangesloten zijn. Geen gezeur of gejank. Compleet logisch dat het allemaal iets langer duurt, gezien het aantal aanvragen. Ben in Bosnie en andere delen van Europa in huizen geweest waar ze helemaal niks hebben qua nutsvoorzieningen, dus we hebben maar geluk dat we in dit land de luxe hebben! Lekker bezig Baas!

  reageer
 • Flevoburger

   

  fijn al die ongenuanceerde reacties hier. Natuurlijk is dit gigantisch balen maar ik kan u vast vertellen dat er absoluut geen "voor dit werk geschoolde" werklozen rondlopen...... Het installatie bedrijf zou misschien ook eens kunnen nadenken over een betere en haalbare werkplanning.

  reageer
 • Rene

   

  In Nobelhorst Almere Hout zij er ook veel problemen waardoor huizen niet op tijd opgeleverd zijn en mensen op straat staan. Dit probleem met baas bv loopt in Nobelhorst al maanden, mensen zijn woedend. Vooral op veld 9 en 11 Nobelhorst. De makelaars en promotieteam Verkoop Nobelhorst houd het al maanden stil en doet alsof dit alleen in Oosterwold speeld omdat verkoop veel belangerijker is..

  reageer
 • mannetje

   

  Zoveel werklozen en dan geen personeel kunnen vinden? Willen of kunnen de werklozen niet hier werken?

  reageer
 • kees d.

   

  Als je het werk niet aan kan moet je het niet aannemen.

  reageer
 • lely

   

  kijk...zo simpel is het nou. klopt helemaal

 • ViKing79

   

  Die vertraging is niet van de laatste tijd. Vorig jaar zomer was het ook al kommer en kwel bij fa. Baas. Communicatie was toen ook al zeer beroerd. Het is niet anders geweest, dus dat verhaal dat het nu ineens druk is........lulkoek. De collega's van Van Gelder daarentegen, zijn goed bereikbaar en hebben een fatsoenlijke planning. De nutsbedrijven of overheid moet Baas maar eens aanpakken of een andere aannemer kiezen!

  reageer
 • HH

   

  Dit is helemaal geen nutsbedrijf, maar gewoon een aannemer die vertrouwen hoopt te winnen door de term nutsbedrijf in zijn naam te zetten.

  reageer
 • Hans de Boer, Lelystad

   

  Baas is toch echt geen nutsbedrijf.

  reageer
 • Pieter

   

  Slap verhaal, Kijk wat er gebeurt als je niet betaalt word je afgesloten. Kan je ook niet zeggen sorry vergeten. Maar als muts bedrijf dus wel

  reageer
 • R. M.

   

  Helaas kopen we er allemaal niks voor. Weken/Maanden vertraging, extra opslagkosten voor inboedel en de al bestelde keuken... en de hypotheek loopt ook gewoon door. Helaas. Wel zeer blij dat alles nu anagesloten is en we binnen 2 weken nadat Baas BV alles heeft aangesloten de vooroplevering hebben. Mvg R Gleisberg uit Nobelhorst.

  reageer
 • Belachelijk

   

  Achteraf je excuus maken is gemakkelijk. Maar de mensen blijven met de ellende zitten. En dan maar niet communiceren. En de klant moet natuurlijk gewoon het volle bedrag betalen. SCHANDE.

  reageer
 • Erwin

   

  Wat een slap verhaal zeg. Elk ander bedrijf zou allang failliet zijn gegaan maar meneer Schra komt zonder blikken of blozen met een simpel 'sorry' en hop weer door met zakken vullen. En de extra kosten voor alle kopers? Daar geen woord over. Schaamteloos, dat deze meneer s'ochtends nog in de spiegel kan kijken....

  reageer
 • Kim

   

  Meneer baas vindt het heel vervelend....maar daar kopen toekomstige huiseigenaren niets voor! De dubbele maandlasten moeten betaald worden. Een compensatie , bloemetje, klusbon, bedenk iets leuks om mensen wat tegemoet te komen!!! En ik weet dat aannemers hier ook ontzettend veel tijd mee kwijt zijn, soms wel 50% van hun tijd. Wij staan voor de zoveelste keer voor deze week ingepland...ik hoop dat deze keer de afspraak wordt nagekomen.

  reageer
 • Leo

   

  Schandalig de arrogantie van zo n bedrijf waar je niet om heen kunt. Tijd om te vertrekken meneer Schra.

  reageer
 • Tuuk

   

  Betaald mijnheer Schra dan ook de hypotheek voor de maanden dat se bewoners hun huis niet hebben kunnen gebruiken?? Sorry zeggen is in deze wel erg simpel, en goedkoop!

  reageer
 • Piet

   

  Dan moet je een schadeclaim indienen. Als ze die niet betalen kun je naar de rechter. Het zijn reële kosten, dus dat moet lukken.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert