Installatiebedrijf Baas BV maakt excuses voor vertraging

LELYSTAD • Do 22 juni 2017 | 16:19 • Donderdag 22 juni 2017 | 16:19
Installatiebedrijf Baas BV in Lelystad maakt excuses voor de opgelopen vertraging bij diverse nieuwbouwprojecten in Flevoland. Baas BV is het bedrijf dat de provinciale vergunning heeft gekregen voor de aansluitingen van gas, water, elektra en internet.

De bouw van huizen gaat stug door maar het installatiebedrijf heeft te kampen met een personeelstekort. Daardoor worden nutsvoorzieningen soms maanden later aangesloten dan gepland. Nieuwe bewoners kunnen daardoor geen afspraken maken met keuken- of badkamerleveranciers. 

"Dat het begin dit jaar zó hard ging had ik ook niet verwacht," legt directeur Tiemen Schra uit. "Ik snap dat bewoners boos zijn dat het zo lang duurt, maar er komt verbetering." Schra hoopt dat de vertraging na de bouwvak is ingelopen. De volgende piek verwacht de directeur rond de kerstvakantie.

Maanden vertraging
Marien Abspoel heeft een huis gebouwd in de zelfvoorzienende wijk Oosterwold in Almere. Hij heeft in november een afspraak gemaakt voor de tweede week van februari. "Maar ze kwamen half juni pas," vertelt Abspoel. "En dat zonder enige vorm van communicatie, dat vind ik nog wel het vervelendste er van." 

Schra is zich er bewust van dat de communicatie de afgelopen weken slecht verliep. "Dat zit ons dan ook erg dwars," legt de directeur uit. "Daar hadden we ook onderbezetting en gingen telefoontjes vaak door naar de uitvoerder op locatie. Die had daar ook niet altijd tijd voor, omdat hij ook de veiligheid moet handhaven op locatie."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel