Motorrijder gewond bij aanrijding Larserdreef

LELYSTAD
Een motorrijder is donderdag gewond geraakt bij een aanrijding op de Larserdreef in Lelystad. Hij reed tegen een auto aan. Het ongeluk gebeurde even voor 17.00 uur bij het BP-tankstation.

Hoe het ongeluk precies heeft kunnen gebeuren, is niet bekend. Waarschijnlijk wilde de automobilist vanaf het tankstation aan de Ketelmeerstraat de Larserdreef oversteken richting de snelweg A6. Hij zag daarbij de motorrijder over het hoofd. Deze botste tegen de voorkant van de auto aan en kwam ten val.

Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. Het verkeer op de Larserdreef heeft enige tijd hinder gehad van het ongeluk. De bestuurder van de auto bleef ongedeerd.

reacties (6)

 • Motorrijder

   

  Hallo allen, gelukkig kan ik het navertellen maar met verbrijzeld bovenbeen en maanden revalidatie voor de boeg. Ik onderschrijf dat het een gevaarlijke weg is. In mijn geval ben ik totaal over het hoofd gezien en mijn snelheid was 40 op dat moment. Als dan op 5 meter afstand een auto dwars voor je staat kan je niets meer. Niet eens meer schrikken. Ik dank jullie voor het medeleven en de fijne reactie van jan die me herstel en sterkte wenst. Doe voorzichtig allemaal.

  reageer
 • joke

   

  Het probleem is gewoon dat iedereen daar veel te hard rijd je mag er maar 70 maar iedereen rijd harder omdat als je van de A6 of Harderwijk komt en de stoplichten staan op groen kun je gewoon de snelheid blijven rijden ik erger me dagelijks aan het te hard rijden niemand houdt zich meer aan de snelheden die er gereden mag worden dus meer snelheids controle zou beter zijn

  reageer
 • Dick

   

  Joke, wat is er mis met goed uitkijken? Wat ik eerder al schreef, wie zegt dat de motorrijder harder reed dan toegestaan? Het zijn altijd de zelfde conclusies terwijl "snelheid" nog nooit een ongeval heeft veroorzaakt. Niet uitkijken bij het oversteken heeft dat wel. En laat dat hier nou net aan de hand zijn. Hier heeft een "overstekende automobilist" de motorrijder OVER HET HOOFD GEZIEN en dus een ongeval veroorzaakt. Was dus ook gebeurd als de motor 50 had gereden.

 • Bas

   

  Het is een schande dat daar nog steeds geen stoplichten staan. Op de verlengde weg naar de luchthaven en Harderwijk staan 6 stoplichten, die weg is van de provincie, de verlenging van deze weg, de Larserdreef 0!

  reageer
 • Dick

   

  Wat mankeert er aan je ogen Bas? Waarom niet gewoon BETER UITKIJKEN voor je oversteekt? Dit zijn allemaal vermijdbare ongevallen. Als we met z'n allen wat meer gefocust autorijden, dan zul je een afname van het aantal ongevallen zien. Maar we laten ons massaal afleiden door een apparaat wat "smartphone" heet. Verkeerslichten plaatsen is een oplossing uit het Rubberentegelparadijs, lijkt een oplossing maar ongevallen zullen daar plaats blijven vinden. Al was het alleen al om die idioten die nog net ff de 1e seconde rood meepikken.

 • Alexandros des Børgus

   

  Verkeerslichten lijken mij gekkenwerk. Je gaat er waarschijnlijk enorme opstoppingen creëren wanneer je op die dreef verkeerslichten gaat plaatsen. Een turborotonde is een optie, maar ik betwijfel of de doorstroming dan niet in het geding komt. Als die er komt, dan moet in ieder de aansluiting van de Ketelmeerstraat bij de BP dicht en de Ketelmeerstraat wordt dan gebruikt als parallelweg naar de turborotonde toe ter hoogte van waar Zuidpoort (de weg van/naar Palazzo) begint. Misschien is dit dan een mooie aangelegenheid de Ketelmeerstraat en de Zaanstraat wat fietsvriendelijker te maken. Is dat ook weer gedaan. De beste oplossing lijkt mij de oplossing die je in Harderwijk ook hebt; De Larserdreef verhoogd aanleggen, zodat je eronder veilige doorgangen krijgt. Deze optie is echter duur en tijdrovend, maar dan levert het voor de komende decennia geen probleem meer.

 • HH

   

  Gelukkig heeft de gemeente een snelheidscamera bij de politie aangevraagd voor die plek. Verkeerslichten zouden nog beter zijn, want oversteken is daar een groot probleem. Geldt ook voor de aansluiting daarna trouwens bij de Merenlaan.

  reageer
 • Linda

   

  Super gevaarlijke situatie daar. Ik steek daar dagelijks de dreef over en de auto's rijden daar veel harder dan is toegestaan. Daardoor is het moeilijk in te schatten of je oversteken kan. Een rotonde is geen overbodige luxe, blijkt wel weer

  reageer
 • Dick

   

  Wie zegt dat de motorrijder harder dan is toegestaan heeft gereden? De autobestuurder heeft NIET GOED UITGEKEKEN en is overgestoken. Dat had ook gebeurd als de motorrijder 50 had gereden.

 • laat alle reacties zien
 • Jan

   

  alle betrokkenen heel veel sterkte gewenst en de motorrijder, dat je mag herstellen van de schrik en eventueel letsel

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert