Rapport: Jeugdzorg op de goede weg

ALMERE • Do 22 juni 2017 | 18:56 • Donderdag 22 juni 2017 | 18:56
Het gaat de goede kant op met de jeugdzorg in Almere. Dat schrijft onderzoeksbureau Berenschot na een kort onderzoek in opdracht van de gemeenteraad. Berenschot zegt dat het geld dat aan jeugdzorg wordt uitgegeven doelmatig wordt besteed. Ook staan alle betrokkenen achter het gekozen beleid. Wel moet de informatie-uitwisseling tussen alle partijen beter. Op administratief gebied kunnen ook nog inhaalslagen worden gemaakt.

De jeugdzorg kwam de afgelopen tijd veel in het nieuws omdat de beschikbare budgetten te snel op waren en er daardoor lange wachttijden ontstonden. Volgens Berenschot is de verwachting dat deze problemen opgelost worden, maar dat het nog wel een tijdje kan duren.

De jeugdhulp is in 2015 van het Rijk naar de gemeenten overgedragen. Volgens Berenschot is die overdracht door het Rijk slecht uitgevoerd en ook de zorgverzekeraars wilden geen informatie delen. Daardoor had Almere, net als veel andere gemeenten, geen goed beeld van wie welke jeugdzorg nodig had. Ook was niet duidelijk hoeveelheid geld daarvoor nodig was. 
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel