Corrosia optimistisch over toekomst

ALMERE
Theater Corrosia in Almere Haven kijkt optimistisch naar de toekomst. 'De rust is weergekeerd', schrijft de voorzitter in het jaarverslag over 2016, dat de titel Plankgas kreeg.

Corrosia Theater, Expo & Film, zoals de kunstinstelling voluit heet, verhuisde begin 2016 terug naar de verbouwde locatie in het centrum van Almere Haven, na twee jaar in Stad te zijn gehuisvest.

Meer bezoekers
In dat vernieuwde gebouw trok Corrosia aanzienlijk meer bezoekers dan in 2013, het laatste jaar voor de verhuizing en verbouwing. Bij de theatervoorstellingen en exposities verdubbelden de bezoekersaantallen, bij de films was er een lichte stijging. De vrees dat de mensen uit Haven Corrosia na twee jaar afwezigheid niet meer zouden weten te vinden, bleek dus ongegrond. In totaal kwamen er ruim 35.000 bezoekers.

Zorgen over geld
Corrosia heeft de ambitie om het kunstklimaat van Almere verlevendigen en hoopt daar samen met de gemeente en collega-instellingen vorm aan te kunnen geven. Toch zijn er ook zorgen, schrijft de directeur in het jaarverslag. De basisfinanciering is te klein voor de grootstedelijke functie en het team is te krap bemand. Bovendien zijn de lonen niet cao-conform. 'Het wordt onze hoogste prioriteit deze problemen op te lossen', aldus de directeur.

 

reacties (4)

 • Ed Molenaar

   

  Als je een kwartier binnen bent en het is 8 uur open, zag je gemiddeld 5 anderen. Entree €15 en er is geen subsidie nodig. Als er dan niemand meer komt, is het niet interessant en kun je je afvragen waarom anderen het dan voor die paar mensen moeten betalen.

  reageer
 • jan hendriks

   

  De grootste creativiteit van Corrosia zit in de boekhouding.

  reageer
 • loper

   

  vreemd de paar keer dat ik er was was en bijna niemand. Ik geloof geen snars van die cijfers. 35000 bezoeker in 10 maanden (2 maanden vakantie) is 3500 per maand, 4 dagen open per week is honderden per dag, dat is echt onzin...

  reageer
 • .W.

   

  Het geldprobleem moet worden opgelost. Ben benieuwd hoe ze dat gaan doen zonder een beroep te doen op de overheid.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert