Maatjesproject wint Inspiratieprijs

ALMERE
Een maatjesproject uit Almere heeft zaterdagochtend de Inspiratieprijs van de KRO/NCRV gewonnen. Het maatjes-initiatief richt zich specifiek op het in contact brengen van vrijwilligers met statushouders en vluchtelingen. 

"Totaal onverwacht, echt ongelooflijk! We waren echt overdonderd", vertelt Selma Boots, oprichter van het Almeerse maatjesproject. "Door deze prijs hebben we meer naamsbekendheid gekregen. Ik hoop dat we in de toekomst nog veel meer mensen maatjes kunnen maken."

Naast de naamsbekendheid kreeg het project ook 1000 euro voor de eerste plek. "Daarmee kunnen we ontzettend veel mensen helpen. Ik ben er heel blij mee", vertelt Selma. In totaal deden er vier projecten mee in de race voor de prijs. 

Bonifatiusparochie
Het Bonifatius-Kim Maatjes Project is een samenwerking tussen de Rooms-Katholieke Bonifatiusparochie in Almere en stichting De Kim. De maatjes helpen vluchtelingen met het opbouwen van sociale contacten. Ook bieden ze hen steun en inspiratie om een leven in Nederland op te bouwen. Op dit moment zijn er 25 maatjes actief die 40 statushouders begeleiden.

 

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert