1.500 bezoekers op GROW Festival

ALMERE
Het GROW festival in Almere heeft zo'n 1500 bezoekers getrokken. Dat laat de organisatie van het evenement weten. Het festival werd zaterdag gehouden op het Utopia-eiland. 

Op het festival traden hiphop- en danceacts op zoals Ronnie Flex, Bokoesam en producer Esko uit Almere. GROW wordt georganiseerd door Urban Greeners, een groep jongeren die activiteiten houdt in aanloop naar de de Floriade in 2022. Vorig jaar kwamen er ook zo'n 1500 mensen op het festival af, toen duurde dat nog twee dagen.

Naast muziekoptredens is er ook aandacht voor duurzame, groene projecten. Zo kunnen de bezoekers ontspannen in een algenbar en schaafijs eten met onkruid. 


 

reacties (17)

 • ron H

   

  ik wil best geloven dat er 1500 waren maar met deze plaatjes overtuig je me niet Merendeel 1 man en een halve paardekop en op het drukste punt nergens een beeld van meer dan 50 man. waarom geen beeld waar je 1000 man ziet. was koud kunstje met de uitkijktoren.

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Een avondje wat geluid is beter dan de hoogbouw die ze na de Floriade plannen. Het uitzicht van iedereen die rond het weerwater woont naar de filistijnen.

  reageer
 • Karel

   

  En samen met de geluidsoverlast over het water van dit soort festivals en het geplande circus van het miljoenen kostende rondje Weerwater, bereiken deze ooit zo geprezen woonlocaties rond en aan het rustige en prachtige Weerwater een dieptepunt.

 • Rudy

   

  Mensen die 3x het terrein op- en aflopen tellen ze 3x mee in de cijfers. Zo doen al dit soort onrendabele festivalletjes dat.

  reageer
 • John

   

  Onrendabel? Als het enige rendement wat voor jou telt financieel gewin is, dan zijn kleine festivals vrijwel altijd onrendabel. Dat de Almeerse jeugd hier een leuke dag heeft gehad is ook wat waard, hoor. Zo veel valt er hier toch al niet te beleven.

 • pieter

   

  ook een growshop ??

  reageer
 • Danny

   

  Goed nieuws. Door de komst van de Floriade zal van af dit jaar na meer dan 20 jaar Free Festival niet meer plasts vinden aan het Weerwater. Helaas voor de haters zal dit nu plaats vinden op het Almere strand. Ik ga daar in ieder geval lekker van genieten volgende week Zaterdag. Ja ik vind dat leuk. Gun ik mensen die iets anders willen horen ook iets? Ja. En als je vindt dat er niet genoeg voor ouderen wordt gedaan of er niks is met andere muziek, dan zou ik zeggen: probeer zelf eens wat leuks te beginnen.

  reageer
 • Karel

   

  Danny, wat gun jij de mensen dan precies? Hopelijk ook rust en géén opgedrongen takkenherrie? Als iemand naar een festival wil, prima, maar ik begrijp niet dat ik ook die herrie moet horen. Het aantal decibellen kan best omlaag (is ook beter als je niet slechthorend of doof wilt worden). Laat de herrie zich tot op het terrein beperken en al helemaal geen festivals bij water en ziekenhuis. Fantastisch dat Free Festival en Summer Park verplaatst zijn. Twee volle dagen wegdreunen in je eigen huis met dichte ramen en deuren, ver boven de wettelijk toegestane decibellen, is geen pretje namelijk. Ik wens de omwonenden in Poort en Duin veel sterkte.

 • laat alle reacties zien
 • Hard

   

  Waarom moet iedereen (halve stad) altijd meegenieten van het harde gedreun van dergelijke festivals. De liefhebber gaat wel naar het festival zelf, daar hoeft de muziek niet zo hard voor aan te staan. Laat de buitenstaander dan met rust en verlaag het aantal toegestane decibel.

  reageer
 • Karel

   

  Zo is het precies! Opgedrongen herrie waar niemand op zit te wachten. Anders ga je wel naar het festival toe.

 • Grow

   

  Organiseren van een festival in een woonplaats houdt altijd twee kampen in. Één ervaart overlast en de ander is blij met de komst ervan. Ik kan me voorstellen dat de bewoners van Filmwijk er behoorlijk veel overlast van hebben ervaren. De locatie leent zich ook niet echt voor zo'n festival. Ik dacht ook dat juist het Almeerder strand bedoeld was voor dit soort evenementen. Maar ja, alles kan in Almere. En van de gemeente Almere hoef je al helemaal niets te verwachten.

  reageer
 • Al Meer

   

  Fijn dat er een duurzaam festival wordt georganiseerd met een beschaafde eindtijd (23 uur). Ik heb begrepen dat er naast jong, ook oud aanwezig was. Want ook voor ouderen is het goed dat de gemeente meewerkt aan activiteiten met wat meer inhoud!

  reageer
 • Karel

   

  Die eindtijd is vanwege protesten afgedwongen, hoor. Ze zouden eigenlijk tot ik meen 00.30 uur doorgaan plus rekening houden met de weerklank over het water. Ja, grappig, hè! Niks beschaafds aan de herrie.

 • Karel

   

  En voor de echte azijnpissers hier: De gemeente en dit Grow Festival overtreden hier alle regels inclusief de fatsoensregels. De gemeente heeft gesjoemeld met de vergunning, die niet of wel maar dan nog in ieder geval veel te kort voor het festival is verleend. Erdoorheen gejast noemen we dat, zonder dat er nog geprotesteerd kon worden. Het Grow Festival zou rekening houden met de weerklank over het water. Ik denk dat ze bedoelden: hoeveel harder kunnen we het nog laten klinken? Ik was op het Foodtruckfestival waar de muziek nog van een redelijk niveau was, maar de geluiden van het Grow Festival aan de overkant van het water tetterden er flink overheen. En niemand van handhaving grijpt in! En zo gaat dat de hele zomer door. Niet even een dagje of een paar uurtjes, zoals iemand hier durft te beweren. De stad hoort er voor iedereen te zijn. En wie een festival wil bezoeken hoort pas op het terrein met de herrie te worden geconfronteerd.

  reageer
 • Zacherius Uur

   

  Schande al die festivals, ze zijn helemaal niet leuk en veels te hard. Ik vind dat er alleen festivals mogen zijn die ik leuk vind, anders opdoeken.

  reageer
 • Sjors

   

  O maak je geen zorgen over de gemeente, die hebben jaren geleden al schriftelijk laten weten dat dit soort overlast erbij hoort in Almere.

  reageer
 • Jackie

   

  volgens hun online reclame kwam de band SFB als super suprise ook optreden. Dat is de club die net is vrijgelaten in Suri omdat ze een minderjarige meid hebben gefilmt toen ze daar sex mee hadden en dit op internet geplaatst. Waarom laat je deze mensen spelen? Waarom?

  reageer
 • Johan

   

  Wat een onzin, 1500 bezoekers net als vorig jaar. Ja ja maar ja je moet als organisatie toch zeggen dat je succesvol bent, nietwaar. Een handje vol bezoekers noemen ze dat in de evenementen branch. Het is toch lekker om geld uit te geven van andere (belastingbetalers uit Almere) als stichting en bv die bestaan uit mensen die niet eens in Almere wonen. Jongens stop met deze onzin want het heeft niets maar dan ook niets te maken met een Floriade. Maar ja een ego van een wethouder zoals Peters zal de stekker er niet uit trekken.

  reageer
 • Jos

   

  Wat is er duurzaam aan herrie die tot in ver in Almere is te horen. Zo creëer je geen draagvlak voor de Floriade.

  reageer
 • Dirk

   

  dat draagvlak is toch niet te vinden voor die 93miljoen kostende flopiade

 • Ed Molenaar

   

  Die versterkers zullen best wel wat stroon lusten. Maar dat geeft niet, want wordt terugverdient als ze volgende keer tegen mensen zeggen dat die nog beter voor het milieu kunnen zijn en ook zouden moeten doen. Want bij hun geldt; een beter milieu begint bij anderen.

  reageer
 • @karel

   

  Azijnpisser

  reageer
 • Karel

   

  Werd gehouden? Lijkt me wat voorbarig. De takkenherrie is op dit moment nog steeds gaande. Hoezo rekening houden met de weerklanken over het water, @directie van Grow Festival, @gemeente? Dat is niet gelukt hoor. De presentator is letterlijk te verstaan. En waar kunnen we klagen? Gemeente is gesloten (maar achteraf behandelen ze altijd graag je klacht) en de politie verwijst naar de verleende vergunning. Dit heeft niets met duurzaam en milieuvriendelijkheid te maken. Verander Grow maar in Takkenherrie. Het festival is er gewoon om jongeren zogenaamd warm te maken voor een Flopriade van over 5 jaar, alsof ze dat wat zou interesseren. Wat heeft de gemeente het hier weer schandalig laten liggen! Lak aan de omwonenden.

  reageer
 • Johan

   

  Karel je woont in een stad vol jeugd en jonge mensen. Wellicht kun je overwegen om naar een ander gedeelte van Flevoland te verhuizen. Er zijn nog stukken land genoeg in de polder voor azijnpissers zoals jij. Almere ga zo door met het organiseren van evenementen voor de jongeren en de niet zeurende ouderen in deze mooie stad

 • Rob.Erto

   

  Klacht indienen bij de ombudsman?

 • Jeroen

   

  Ik was al in de Albert heijn in Stedenwijk en hoorde dat de azijn in de gehele omgeving van Almere stad uitverkocht was. Nou, je bent ontmaskerd..

 • Kees

   

  Manoman. Die paar uurtjes. Zo'n drama is het echt niet

 • Max

   

  De vergunning is nog niet verleend. Die is nog steeds in behandeling bij afdeling VTH. Klacht bij de ombudsman?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert