Stichting Diornyschya opgericht na verdrinking

ALMERE
De nieuwe Stichting Diornyschya uit Almere wil zwemlessen gaan betalen voor kinderen als de ouders daar geen geld voor hebben. Het doel is dat minder kinderen verdrinken. 

De stichting is opgericht door de familie van Diornyschya Belfor. Het meisje verdronk in juli vorig jaar in de Lage Vaart in Almere. De 10-jarige speelde met vriendinnen aan de waterkant en kwam op een ongelukkige manier in het water. Diornyschya stond op een wachtlijst voor zwemles. 

Om de zwemlessen te kunnen betalen is de stichting op zoek naar donateurs. Daarnaast gaat de stichting een benefietvoetbalwedstrijd houden om geld in te zamelen. 

 

reacties (4)

 • Ed

   

  In Nederland zou schoolzwemmen een verplicht onderdeel van de lichamelijke opvoeding moeten zijn. En in een waterrijke gemeente als Almere al helemaal. Daarmee zijn veel ongevallen te voorkomen.

  reageer
 • Desiree

   

  Dat is altijd zo geweest. In verband met de kosten en om de belastingen laag te houden is men dat gaan bezuinigen. Zie hier het effect.

 • MarkS90

   

  Je kunt overal wel potjes voor gaan bedenken maar de verantwoording ligt toch echt bij ouders van kinderen die niet kunnen zwemmen. In Nederland is zwemmen net zo gewoon als fietsen dus doe je je kind zo snel mogelijk op zwemles. Ik begrijp alleen niet zo goed waarom er wachtlijsten zijn om te leren zwemmen: dat is toch een van de basisbehoeften van de mens. Wat dat betreft laat de gemeente wellicht steken vallen door niet tijdig meer mogelijkheden te scheppen voor zwemlessen.

  reageer
 • Deco

   

  Helemaal mee eens piet. Stichtingen genoeg.

  reageer
 • Piet

   

  Echt heel triest maar er zijn al genoeg potjes hoor sportfonds bijzondere nodenfonds enz

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert