Oud-Statenlid Geersing op 'zwarte lijst' voor banken

EMMELOORD
Oud-Statenlid Jan-Eric Geersing uit Emmeloord staat op de 'zwarte lijst' voor banken. Dat blijkt uit onderzoek van radioprogramma Argos.  

Aardappelteler Geersing vindt het "ronduit belachelijk" en begrijpt niet waarom hij in de omvangrijke database van World-Check staat. "Ik ben elf jaar lid geweest van de Provinciale Staten van Flevoland voor de ChristenUnie. Misschien is dat wel de link", speculeert Geersing in het radioprogramma. 

De lijst waar de Emmeloorder op staat is bedoeld om te voorkomen dat mensen die geld witwassen en terrorisme financieren een rekening kunnen openen. Ook de voormalig fractievoorzitter van de ChristenUnie in Flevoland Roelof Siepel laat weten dat hij op de lijst voorkomt. Hij verkeert daarmee in het gezelschap van misdaadverslaggever Peter R. de Vries, de ouders van premier Mark Rutte en de prinsesjes Amalia, Ariane en Alexia die ook in de database te vinden zijn. 

Onjuist en gedateerd
Uit het onderzoek van Argos, in samenwerking met buitenlandse media, blijkt dat er bij het samenstellen van de lijsten veel fouten worden gemaakt. Veel informatie is onjuist, gedateerd of is gebaseerd op onbetrouwbare bronnen. 

reacties (7)

 • Flevoburger

   

  Dat zo'n lijst er is kan op zich prima zijn. Dat de gebruikte criteria absoluut uit verhouding zijn is bizar. Dat de lijst door commerciële organisaties wordt samengesteld is helemaal van den zotte. Dit zou voor Europa nu eens WEL een goede taak voor de EU zijn.

  reageer
 • .W.

   

  Gelukkig sta ik niet op de lijst, afkloppen maar.

  reageer
 • Kritiesj

   

  Gezien zijn uitspraak, misschien is het toch noodzakelijk dat zijn ingediende onkostenvergoeding nagekeken word over de periode dat hij in de Staten zat. Hij geeft hetzelf min of meer aan door te verwijzen daarna.

  reageer
 • .\/\/. de échte

   

  Ik sta er niet op. Maar dat is begrijpelijk want met een uitkering en hoge internet/computerkosten valt er weinig anders te financieren.

  reageer
 • Tsja

   

  Waar rook is is vuur.

  reageer
 • John

   

  Lekker trollen. Jij begint je week weer goed.

 • laat alle reacties zien
 • Poe

   

  Argos had wat beter onderzoek moeten doen..het dingen zwarte lijst maar een lijst met mensen die mogelijk kwetsbaar worden geacht en daarom beter gemonitord moeten worden. Mogen gewoon bankieren etc, worden alleen wat beter bekeken.

  reageer
 • KC

   

  Die lijstjes kloppen voor geen meter. Sta ik er ook op?

  reageer
 • .\/\/.

   

  .....even kijken....nee, geen KC. Wel een Keessie, maar dat is iemand anders natuurlijk.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert