Connexxion gaat aangifte doen tegen 'bushanger'

ALMERE
Vervoersbedrijf Connexxion gaat aangifte doen tegen een jongen die in het centrum van Almere op een gevaarlijke manier met een bus heeft meegelift. In een kort filmpje op YouTube is te zien hoe hij zich vasthoudt aan een klep aan de achterkant van de bus, terwijl deze wegrijdt van een halte. Vrienden van de ‘bushanger’ lijken te moeten lachen om de onbezonnen actie.

Het is niet duidelijk hoe recent het filmpje is, maar nadat Omroep WNL aandacht besteedde aan het voorval zegt Connexxion over te gaan tot actie. 
 
De busmaatschappij is boos op de waaghals. Ook de lacherige reactie van de omstanders bevalt woordvoerder Nicky Jansen niet. "Die omstanders lijken niet door te hebben dat het hier om een levensgevaarlijke actie gaat. De chauffeur heeft geen enkel zicht op de achterkant van de bus. Hij zal dus gewoon optrekken naar zijn normale snelheid. En wanneer iemand dan van een rijdende bus valt, kan die persoon ernstig gewond raken.''

Niet de bedoeling 
Van welk feit Connexxion precies aangifte gaat doen, weet woordvoerder Jansen nog niet. "Maar ik weet wel wat dit niet de bedoeling is. Je hoort in een bus te zitten. En niet op een gevaarlijke manier erachter te hangen.''

Connexxion hoopt dat de politie de jongen op basis van het filmpje kan opsporen, zodat er eens met hem gesproken kan worden. Het bedrijf ziet nog geen aanleiding om de achterzijde van de bussen aan te passen, zodat het illegaal meeliften niet meer mogelijk is. “Tegen idioten doe je niks. Wanneer we dit onmogelijk maken, verzinnen sommige mensen wel weer iets anders idioots.''


reacties (9)

 • Maxx

   

  Even voor alle duidelijkheid voor wat betreft de oversteek bij het Stadhuisplein. De huidige situatie met de blokken is bedacht door de gemeente. Die wilde er géén zebra en géén voetgangerslichten omdat 'dat de doorgang voor de bussen zou vertragen!' De voetgangers dienen dus goed op te letten en de bussen onbelemmerde voorrang te verlenen! Klachten dus graag bij uw gemeente!!!

  reageer
 • Jay

   

  Ik weet nog wel een aantal jaren geleden dat ze dit ook bij treinen deden. Bij het deurtje van de machinist aan de trein hangen en meerijden naar het volgende station van Almere. Elke generatie heeft wel een paar idioten die wat nieuws verzinnen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Als-ie maar niet vergeet uit te checken

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Diegene heeft voornamelijk zichzelf ermee. Ik zou als vervoerder prio stellen bij het door rood rijden van hun chaiffeurs, dat treft namelijk onschuldigen. Het vreemde geblokte pad bij bankiersbaan is nog gevaarlijker, of gewoon zeebrapad of stoplichten, maar dit geeft iedere dag problemen.

  reageer
 • jw

   

  Het is zowiezo geen zebrapad, het is enkel ter herkenning dat het een oversteek plek is, er staat ook gewoon een bord dat de bus daar voorrang heeft. Dus gewoon wachten als de bus vertrekt.

 • pieter

   

  Meneer Ed verdiep u eens in het Almeerse bussysteem voordat u dergelijke uitspraken doet, bent u ook zo uitdagende bezig tijdens het oversteken bij het Stadhuisplein.

 • Karel

   

  Dat ben ik niet met u eens. Als deze waaghals eraf zou donderen kan hij wel onder mijn wielen komen. Zit ik niet op te wachten. Wel met u eens over de gevaarlijke oversteek bij de Bankiersbaan. Onbegrijpelijk dat daar de situatie niet veiliger wordt gemaakt. Sommige chauffeurs rijden ook nog eens keihard door.

 • beuns advocatenburo

   

  hebben ze geen boeven te vangen ??

  reageer
 • Kees

   

  Wie? Connexxion? Voor zover ik weet is dat hun taak niet. En in zekere zin is deze jongen ook een boef. Hij heeft waarschijnlijk niet betaald voor de rit.

 • laat alle reacties zien
 • Beppie

   

  Als deze gek van de bus gedonderd was en gewond naar ziekenhuis dan alle kosten uit eigen zak. Niet van verzekering dan laat hij het volgende keer wel

  reageer
 • David Homma

   

  Meerdere keren heb ik dit gezien in de faunabuurt. Soms ook twee tegelijkertijd, en als ze vallen, en de rest van hun leven invalide raken, moet mijn belastinggeld dat gaan betalen?

  reageer
 • Faerie

   

  Eens Karel, dit soort opgeschoten jeugd, die A: niet het verschil begrijpt tussen gevaarlijk en leuk en B: te pas en te onpas aan spullen zitten die niet van hun zijn (dat motorcompartiment hoort niet open te zijn, bus hoor je niet met je tengels aan te zitten, je pa vindt het ook niet leuk als mensen te pas en te onpas aan zijn auto zitten) mag nodig iets vaker grof op hun hun muil gaan en leren. We leven in een maatschappij met teveel domme mensen. Dat is te merken aan alles. Gewoon terug naar vroeger, zit je met je klauwen aan iets wat niet hoort/mag? Dan gaan je tengels aan gort met een liniaal.

  reageer
 • Karel

   

  Jammer dat hij er niet af is gevallen. Dan vergaat iedereen het lachen wel. Connexxion heeft gelijk, aanpassen van de achterzijde heeft geen zin, dan is er wel een of andere gek die weer iets anders verzint.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert