Vijf varianten voor windmolenpark Almere Pampus

ALMERE • Di 27 juni 2017 | 21:05 • Dinsdag 27 juni 2017 | 21:05
Bewoners van Almere Poort, Muziekwijk Noord en de Noorderplassen West kunnen volgende maand kiezen hoe het toekomstige windmolenpark in Almere Pampus eruit moet komen te zien. Tijdens een informatiebijeenkomst dinsdagavond in het stadhuis zijn de vijf varianten gepresenteerd. Online kunnen bewoners vervolgens hun voorkeur doorgeven. Aan de hand daarvan wordt één voorkeursvariant gekozen waar de gemeenteraad later over spreekt.  

Waar gaat het over?
De burgercoöperatie Almeerse Wind en Nuon willen het bestaande Windpark Jaap Rodenburg in Almere Pampus vernieuwen. Er komen dan uiteindelijk minimaal 9 en maximaal 11 nieuwe windmolens in het gebied te staan. Die moeten een hoogte hebben van 150 meter, 50 meter hoger dan de huidige molens. Het nieuwe windpark wordt in 2021 gebouwd.  

Hoe wordt het nieuwe windpark gerealiseerd?
Het huidige windmolenpark bestaat uit 10 molens. Om ruimte te maken voor het nieuwe windpark moeten de bestaande molens deels of geheel verdwijnen. Aan de hand van onder meer de plek waar de nieuwe molens komen te staan, het rendement en hoe om te gaan met bestaande molens zijn de vijf varianten opgesteld.  
 
Waarom een nieuw windpark in Almere Pampus?
Tot 2035 verwacht de gemeente Almere geen bebouwing in Almere Pampus. Tot die tijd kan het gebied gebruikt worden voor een windpark dat meer energie levert dan nu het geval is. De bedoeling is dat het nieuwe windmolenpark groene stroom produceert voor 22.000 inwoners.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel