Vijf varianten voor windmolenpark Almere Pampus

ALMERE • Wo 28 juni 2017 | 10:24 • Woensdag 28 juni 2017 | 10:24
Bewoners van Almere Poort, Muziekwijk Noord en de Noorderplassen West kunnen volgende maand kiezen hoe het toekomstige windmolenpark in Almere Pampus eruit moet komen te zien. Tijdens een informatiebijeenkomst dinsdagavond in het stadhuis zijn de vijf varianten gepresenteerd. Online kunnen bewoners vervolgens hun voorkeur doorgeven. Aan de hand daarvan wordt één voorkeursvariant gekozen waar de gemeenteraad later over spreekt.  

Waar gaat het over?
De burgercoöperatie Almeerse Wind en Nuon willen het bestaande Windpark Jaap Rodenburg in Almere Pampus vernieuwen. Er komen dan uiteindelijk minimaal 9 en maximaal 11 nieuwe windmolens in het gebied te staan. Die moeten een hoogte hebben van 150 meter, 50 meter hoger dan de huidige molens. Het nieuwe windpark wordt in 2021 gebouwd.  

Hoe wordt het nieuwe windpark gerealiseerd?
Het huidige windmolenpark bestaat uit 10 molens. Om ruimte te maken voor het nieuwe windpark moeten de bestaande molens deels of geheel verdwijnen. Aan de hand van onder meer de plek waar de nieuwe molens komen te staan, het rendement en hoe om te gaan met bestaande molens zijn de vijf varianten opgesteld.  
 
Waarom een nieuw windpark in Almere Pampus?
Tot 2035 verwacht de gemeente Almere geen bebouwing in Almere Pampus. Tot die tijd kan het gebied gebruikt worden voor een windpark dat meer energie levert dan nu het geval is. De bedoeling is dat het nieuwe windmolenpark groene stroom produceert voor 22.000 inwoners.

reacties (12)

 • Casper

    Vr 13 april Vrijdag 13 april

  De hele reden om het te doen is inmiddels rijkelijk ontkracht en zelfs bewezen dat 'global warming', waar dit allemaal mee begon, helemaal niet aan de orde is. Dit park moet geen enkele euro meer ontvangen wat mij betreft.

  reageer
 • mart

    Do 29 juni 2017 Donderdag 29 juni 2017

  wel grappig dat de keuze geen windmolen ontbreekt.

  reageer
 • Hannes

    Wo 28 juni 2017 Woensdag 28 juni 2017

  Aansluitend met een zelfvoorzienende woonwijk. Voor de gene die windmolens mooi vinden.

  reageer
 • Ed

    Wo 28 juni 2017 Woensdag 28 juni 2017

  .W.: blijf vooral hangen in die ontkenningsfase! Of fiets eens door de gooi- en vechtstreek. Turf alle windmolens. Vergelijk gerust de huizenprijzen daar met die in Almere. Wat valt op? En hoe zou dat toch komen? Natuurlijk kan je aardig wonen in Almere. Maar voor de meeste mensen is het vooral een financiële afweging. Het gemiddeld inkomen in Flevoland is dan ook veel lager dan in de gooi- en vechtstreek.

  reageer
 • .\/\/.

    Wo 28 juni 2017 Woensdag 28 juni 2017

  "Slim .W. om net te doen of je een warm voorstander bent. Jij begrijpt tenminste hoe het werkt in de politiek. Als er maar genoeg mensen ergens voor zijn, dan haakt de politiek af." - zo zie ik het niet, geen tactiek van mijn kant. Ik ben ècht vóór!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Gradus

    Wo 28 juni 2017 Woensdag 28 juni 2017

  Slim .W. om net te doen of je een warm voorstander bent. Jij begrijpt tenminste hoe het werkt in de politiek. Als er maar genoeg mensen ergens voor zijn, dan haakt de politiek af. Andersom ook trouwens, is een grote meerderheid tegen dan is het voor de politiek duidelijk dat ze ervoor moeten gaan. Laat alle almeerders die tegen de landschapsvervuilind door windmolens zijn vooral roepen dat ze er voor zijn. Dan verdwijnen die afzichtelijke objecten tenminste uit onze leefomgeving.

  reageer
 • .\/\/.

    Wo 28 juni 2017 Woensdag 28 juni 2017

  Ja, helemaal volbouwen. Een aanwinst voor het landschap, en nog nuttig ook. Dat Almere een tweederangs imago heeft komt omdat er vooral door tweederangs mensen over wordt gemekkerd. Honderdduizenden mensen wonen er al decennia met plezier!

  reageer
 • Hubert Heinsmans

    Wo 28 juni 2017 Woensdag 28 juni 2017

  De beste keuze is: geen windmolens binnen de gemeentegrenzen van Almere. Er is al genoeg landschapsschoon vernietigd door die afzichtelijke windmolens.

  reageer
 • Kleurrijk

    Wo 28 juni 2017 Woensdag 28 juni 2017

  Een windmolen levert nooit genoeg energie op, dan wat er aan energie is gebruikt om het staal van de molen van te maken. Daarnaast kan de gemeente hun eigen energie beter in andere duurzame initiatieven steken.

  reageer
 • Jo

    Wo 28 juni 2017 Woensdag 28 juni 2017

  Kijk daar ligt Almere, zeggen ze in Volendam, de mooiste skyline van het Markermeer.

  reageer
 • M Janssen

    Wo 28 juni 2017 Woensdag 28 juni 2017

  Lelijke dingen, zijn straks vanuit heel Almere te zien. In plaats dat men al die subsidie lekker gebruikt om woningen van zonnepanelen te voorzien en nieuwbouw verplicht vol te leggen met tenminste 10 panelen. Op de totale investering in je nieuwe huis maakt dat niets meer uit.

  reageer
 • Ed

    Wo 28 juni 2017 Woensdag 28 juni 2017

  Moet uiteindelijk de hele polder volgebouwd worden? Dat doet men op het "oude land" toch ook niet? Zo komt Almere nooit af van dat tweede rangs imago.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert